pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Τμήμα Παιδείας: «Η αξιολόγηση των αρίστων καταρρακώνει την δημόσια εκπαίδευση - Όχι στην ομηρεία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μια ανάσα από τις εκλογές, η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα από την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς ως όχημα

για να απαξιώσουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια επιστροφής στον «επιθεωρητισμό» και υπαγωγής του εκπαιδευτικού έργου στον έλεγχο των θιασωτών αναχρονιστικών αντιλήψεων και φορέων νεοφιλελεύθερων πρακτικών.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συμπληρώνει τον κύκλο της μεθοδευμένης προσπάθειας κατηγοριοποίησης των σχολείων, τον οποίο άνοιξε η κυβέρνηση με την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων.

Μένουν έτσι πιστοί στην αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, που βασίζεται στην αντίληψη ότι οι μαθητές είναι «πελάτες» και οι ανισότητες «φυσική επιλογή», όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο ένα φθηνό και ταυτόχρονα αντιδημοκρατικό δημόσιο σχολείο.

Η αξιολόγηση των «αρίστων» θέτει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες και απαιτητικές συνθήκες χωρίς υποστήριξη και επιμόρφωση, να εφαρμόσουν προγράμματα σπουδών που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, να διδάξουν σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους τάξεις των οποίων ο αριθμός μαθητών υπερβαίνει κατά πολύ τα διεθνώς προβλεπόμενα, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, ακόμη και σε υποδομές που καταρρέουν.

Πίσω από το δήθεν κίνητρο των μορίων κρύβεται, σε δεύτερη φάση, η παγίδα της μείωσης των μισθών ακόμη και των απολύσεων. Η ατομική αξιολόγηση συνδέεται με μισθολογικές αυξήσεις για τους λίγους και μειώσεις ή μισθολογική καθήλωση για τους πολλούς, στο πλαίσιο της σύνδεσης μισθού-παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για την επαναφορά των εξοντωτικών μνημονιακών ρυθμίσεων για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της δήθεν αξιολόγησης, απότοκα της οποίας θα είναι διαθεσιμότητες και απολύσεις και όχι η φημολογούμενη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εξαπατήσει την κοινωνία, αποδίδοντας στους εκπαιδευτικούς τα προβλήματα που σωρεύει στη δημόσια εκπαίδευση. Αποβλέπει στην χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ιδίως των νεοδιόριστων, που η κ. Υπουργός κρατά δόκιμους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του υπαλληλικού δικαίου.

Αν δεν φύγουν, θα καταφέρουν πράγματι το στόχο τους: Να γυρίσουν το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στα χρόνια του φόβου και του τρόμου των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα μονιμοποιήσει άμεσα τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που κρατάει σε ομηρία η κ. Κεραμέως. Στηρίζει το εκπαιδευτικό κίνημα στις διεκδικήσεις του. Συμμετέχει στον αγώνα για την κατάργηση του συστήματος της κομματικής και τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της σύστοιχης κατηγοριοποίησης σχολείων και συνολικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20 και 4823/21.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει: στην αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την παιδεία, στην άμεση θεσμοθέτηση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών και των προγραμμάτων σπουδών, στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών, στην επαναφορά της δημοκρατίας στο σχολείο, στη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους σε μια αξιοπρεπή διαβίωση και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.

Για να παραμείνει η παιδεία καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και για να επιτελεί η δημόσια εκπαίδευση την κοινωνική αποστολή της.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.