pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: Μείωση δημοτικών ανταποδοτικών τελών κατά 50%

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μείωση δημοτικών ανταποδοτικών τελών κατά 50% στα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για το έτος 2023, σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτομα με μονογονεϊκή ιδιότητα

που έχουν την επιμέλεια των τέκνων, άπορους και Άτομα με Αναπηρία του Δήμου Εορδαίας.

Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ότι σύμφωνα με την αριθ. 188/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η επιστροφή του 50% των δημοτικών τελών για το έτος 2022 καθώς και η μείωση τους επίσης σε ποσοστό 50% για το έτος 2023, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών: 

  • Άτομα   με αναπηρία  (ποσοστού 67% και άνω).
  • Πολύτεκνους.
  • Τρίτεκνους.
  • Άτομα με μονογονεϊκή ιδιότητα που έχουν την επιμέλεια των τέκνων.
  • Άπορους (δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης – ΚΕΑ).

Η μείωση στα δημοτικά τέλη θα γίνει, εφόσον κατατεθεί σχετική αίτηση των δικαιούχων στο Γραφείο Βεβαίωσης Φόρων, Τελών και Δικαιωμάτων του Δήμου Εορδαίας (πληροφορίες στα τηλ. 2463350117 και 2463350163- Η αίτηση θα χορηγείται από την υπηρεσία έως 30 Απριλίου 2023.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

α) Για τα άτομα με αναπηρία: Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας (Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α.), ή απόφαση αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω και με χρονική διάρκεια για το έτος 2022 και 2023 ή εφ’ όρου ζωής.

β) Για τους Πολύτεκνους:  Αντίγραφο Πιστοποιητικού Πολυτεκνικής Ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας Πολυτέκνου, θεωρημένη από το Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας και σε ισχύ για το έτος 2023.

γ) Για τους Απόρους:  Αντίγραφο της απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),  με ισχύ για το έτος 2022.

δ) Για τα άτομα με μονογονεϊκή ιδιότητα που έχουν την επιμέλεια των τέκνων (σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ13/οικ/33475/1935/15-6-2018):

   - Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή δικαστική απόφαση διαζυγίου ή διαζευκτήριο.

   - Δικαστική απόφαση ανάθεσης επιμέλειας τέκνου ή τέκνων.

ε) Για τους τρίτεκνους: Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης. Σε αυτή την κατηγορία να διευκρινιστεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Νόμου 3454/2006, δικαιούχοι της μείωσης είναι ο γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και στα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :

  1. Φωτοαντίγραφα και των δύο όψεων της σελίδας του τελευταίου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος έτους 2022 (Να περιλαμβάνει περίοδο κατανάλωσης και του Δεκεμβρίου 2022 με απόδειξη πληρωμής του).

  2. E1 του έτους 2022 (φορολογικού έτους 2021).

  3. Αντίγραφο (1ης σελίδας)  βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού  με ευκρινή τον αριθμό ΙΒΑΝ.

 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας τηρώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου