pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ξέπλυμα και ψέματα: Μπακογιάννης και Αστυνομία «παίζουν τις κουμπάρες» για την άδεια συγκέντρωσης στους ναζί της Χρυσής Αυγής!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ξεφτίλα τους και τα ψέματα τους δεν έχουν όρια. «Ξέθαψαν» την εγκληματική Χρυσή Αυγή, δίνοντας άδεια συγκέντρωσης για ναζιστική φιέστα και τώρα «παίζουν τις κουμπάρες»! 

Ο λόγος για τον Δήμο Αθηναίων και την Αστυνομία  – για την οποία την πολιτική ευθύνη έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή η κυβέρνηση – που πάνε να βγούνε κι από πάνω! 

Τα γεγονότα και τα ψέματα

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται συγκεκριμένα: «Επιβολή περιορισμών σε δημόσια υπαίθρια συγκέντρωση- τελετή μνήμης υπέρ πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την 28/01/2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 στην Πλατεία
Ρηγίλλης, από μέλη του πολιτικού κόμματος “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”».

Ποια είναι η απόφαση;

«Αποφασίζουμε την επιβολή περιορισμού στην αναφερόμενη στο θέμα συνάθροιση και συγκεκριμένα τον κάτωθι: Η συγκέντρωση των συναθροιζόμενων θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρηγίλλης, χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών».

Όποιος ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει ότι μιλάμε για κανονικότατη άδεια στη συγκέντρωση των ναζί, με τους «περιορισμούς» που αναφέρονται. 

Πάμε παρακάτω. Στην ίδια ανακοίνωση η Αστυνομία γράφει ότι η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, υπόψη:  

– ,«Το από 27/01/2023 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) της Υπηρεσίας μας προς
τον κ. Δήμαρχο Αθηναίων για διατύπωση γνώμης.

– Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του Δήμου Αθηναίων, με διατύπωση
σύμφωνης γνώμης».

Όποιος γνωρίζει να διαβάζει η άδεια δόθηκε με τη συναίνεση του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Η απόφαση και εδώ.

Το…αντιφασιστικό θράσος του κυρίου δημάρχου

Παρ’ όλα τα παραπάνω ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έβγαλε ένα… αντιφασισστικό διάγγελμα και με προκλητικό τρόπο έγραψε στο twitter:

«Για όσους ψάχνονται για τζάμπα καυγά: Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο. Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας».

Οκύριος δήμαρχος στην ανάρτηση του επισυνάπτει και την ανακοίνωση του Δήμου, όπου υποστηρίζεται:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης. Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια”».

Και τώρα επανερχόμαστε: Το ξέπλυμα και τα ψέματα τους δεν έχουν όρια. «Ξέθαψαν» την εγκληματική Χρυσή Αυγή, δίνοντας άδεια συγκέντρωσης για ναζιστική φιέστα και τώρα «παίζουν τις κουμπάρες»! 

Όποιος ξέρει να διαβάζει βλέπει ότι μιλάμε και εδώ για «σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία». Τα υπόλοιπα… αντιφασιστικά του κυρίου δημάρχου μόνο ως κακό ανέκδοτο μπορούν ακουστούν. 

Και κάτι ακόμα: Ας αποφασίσουν, ο δήμαρχος και η Αστυνομία, ποιος από τους δύο λέει ψέματα, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις! 

Πάντως, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, διευκρινίζονται τα παρακάτω: 

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται, επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ οι αποφάσεις που εκδίδονται από τις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας, αφορούν στην επιβολή περιορισμών, εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής».

Και πού καταλήγει μετά από όλα αυτά η Αστυνομία; Ότι «στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών και ως εκ τούτου οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»!

Πάμε πάλι: Όποιος ξέρει να διαβάζει αντιλαμβάνεται ότι δόθηκε κανονικότατα άδεια και το μόνο που «περιορίστηκε» ήταν η συγκέντρωση πατριδοκαπηλίας των ναζί της Χρυσής Αυγής να «πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρηγίλλης, χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών». 

Κάτι τελευταίο: Ο μόνος δήμαρχος στην Ελλάδα που τα έβαλε ανοιχτά με τους ναζί της Χρυσής Αυγής είναι ο Κώστας Πελετίδης. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο δήμαρχος Πάτρας διώχθηκε για την επιλογή του αυτή και στο τέλος δικαιώθηκε

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα

Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα


Σοβαρός τραυματισμός 39χρονου οικοδόμου σημειώθηκε σ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.