pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σεισμός 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία – Δεκάδες νεκροί

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τουλάχιστον 76 οι νεκροί στην Τουρκία. 111 στη Συρία.

Ο Εγκέλαδος σάρωσε τα ξημερώματα την ανατολική και νότια Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και να καταρρεύσουν εκατοντάδες κτίρια.

Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 03.17 (ώρα Ελλάδος) ήταν στην περιοχή Πάζαρτσικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Ο σεισμός αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και στη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο και την Κύπρο. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί ακόμη και πάνω από 6 Ριχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις, ιδιαίτερα στη Μαλάτια, στο Γκαζιαντέπ, Ντιγιάρμπακιρ και στο Αντιγιαμάν.

Σε δήλωση μετά τον σεισμό, ο  Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι όλες οι αρμόδιες μονάδες βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον συντονισμό της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης  AFAD.

Πάνω από 100 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Τουλάχιστον 76 οι νεκροί στην Τουρκία

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) ανακοίνωσε ότι 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 440 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό. Οι τουρκικές αρχές σημειώνουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη προσωρινός.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 420 τραυματίστηκαν μόνο στην επαρχία Μαλάτια, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έκανε λόγο για 17 νεκρούς και 30 τραυματίες στη δική του επαρχία.

Άλλοι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

111 οι νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα τη βόρεια Συρία κι είχε επίκεντρο τη νότια Τουρκία, σύμφωνα τις αρχές και κρατικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βόρειους και δυτικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, που απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διαθέτουν αυτοκίνητα να βοηθήσουν στη διακομιδή τραυματιών σε νοσοκομεία.

Υγειονομικός αξιωματούχος στην επαρχία Χαλέπι, η οποία υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη θύματα κάτω από τα συντρίμμια και ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Περιορίζονται οι φόβοι για τσουνάμι στην Ιταλία

Νωρίτερα η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας για κίνδυνο να χτυπήσει τσουνάμι.

Ωστόσο, πλέον δείχνουν να περιορίζονται οι φόβοι. Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Λουίτζι Ντ’ Άντζελο διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί κύματα τα οποία δεν ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατοστά σε ύψος και ότι «ο αρχικός συναγερμός μοιάζει να έχει περιοριστεί σημαντικά».

Συνέστησε στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν προσωρινά από παραθαλάσσιες περιοχές, να καταφύγουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

 

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Super Market
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…