pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ειρήνη Κρητικού και Θανάσης Διαμαντίδης από το μπλόκο Φιλώτα: "Είμαστε σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για τους αγώνες μας. Η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των αγροτών" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι αγρότες Ειρήνη Κρητικού και Θανάσης Διαμαντίδης από το μπλόκο Φιλώτα

μίλησαν στο www.kozani.tv και στη Γιάννα Σιδηροπούλου, για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου: "Είμαστε σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει τώρα λύσεις"

(Δείτε το video)

Με αυτοκινητοπομπή στο Αμύνταιο συνέχισαν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με μπροστάρη τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολική Εορδαίας & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας όπου αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια στο Δημαρχείο Αμυνταίου. Του κατατέθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματά που βάζουν πανελλαδικά όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό. Εκεί έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος συνομίλησε με την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας και αναφέρθηκαν σε ορισμένα τοπικά προβλήματα.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε πίσω. Δεν μας αρκούν τα ψίχουλα για τα οποία συζητάει μόνο η Κυβέρνηση. Ζητάμε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα. Ενισχύουμε τα μπλόκα. Μόνο με τον αγώνα μας θα έχουμε αποτελέσματα.

Την Κυριακή 05/02/2023 αντιπροσωπεία από το μπλόκο θα μεταβεί στον Τύρναβο όπου θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και θα βρεθεί με όλους τους εκπροσώπους των μπλόκων.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το ψήφισμα που κατατέθηκε στον Υπουργό:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους. Όχι στην μορφή De minimis γιατί υπάρχει πλαφόν ανά ΑΦΜ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αγορά εξοπλισμού π.χ. οχήματα.

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες των μήλων και τους λέμε ότι τα 300€/στρ δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον το εισόδημά μας. Να πληρωθεί το προανθικό στα μήλα της ΠΕ Φλώρινας.

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών, βερίκοκων, σταφυλλιών και κερασιών σε όλες τις περιοχές.

-Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7€/στρ σε όλους τους αγρότες.

- Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη του καλαμποκιού.

- Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικά τα αγροτικά θέματα. Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου και Εορδαίας για να συζητηθούν τα αιτήματά μας.

φώτο

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το προσβλητικό μεταμεσονύχτιο μήνυμα του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου προς τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη !
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ:
Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)

Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)


«Καψούρικα», ταυτισμένα με την εξουσία (τοπική και κεν…

Παραλήρημα Γεωργιάδη: Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής - Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος (video)
 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ---ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΠΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ---ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ   ΣΑΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ...STOP  (Συνυπογράφουν Βαγγέλης Χατζηαλεξίου και Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Σούλης Αϊβαζίδης για την Πανελλαδική σύσκεψη στην Αγιά: Οι Αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Νέες κινητοποιήσεις στις 5 Απριλίου εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα μας. Ο αγώνας είναι για εμάς καθήκον ! (video)
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μπαμπίλας μιλά για τις δύο παραστάσεις του