pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας - Εορδαίας για την Ανάπτυξη: "Από τις 5.000 θέσεις - Στο υδρογόνο - Στα δωράκια του κ. Μ. Παπαδόπουλου"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πέρασαν 13 χρόνια από τις μεγάλες και φιλόδοξες δηλώσεις του τότε Δήμαρχου κ. Τσιούμαρη για την κατασκευή στις πρώην εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ

ηλεκτρικού αυτοκινήτου και την δημιουργία 5000 θέσεων εργασίας!!! Διαβάστε https://e-ptolemeos.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CE%B2%CE%B1/ Αλλά και εδώ https://www.voria.gr/article/sta-skaria-sxedio-gia-5-000-nees-theseis-ergasias-stin-ptolemaida

Ήτανε Μάρτιος του 2010 τότε που διαβάζαμε όλα τα παραπάνω.

Λίγα χρόνια μετά τα γνωστά «παπαγαλάκια» επανήλθαν… βλέποντας ότι έχει επιλεγεί η Πτολεμαΐδα για εγκατάσταση εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων από ένα από τους μεγαλύτερους γερμανικούς ομίλους. Δείτε εδώ https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/stin_ptolemaida_to_ergostasio_tis_volkswagen_upd-7734338/

Βέβαια εδώ οι πληροφορίες είναι λίγο μπερδεμένες γιατί άλλα δημοσιεύουν ότι η εγκατάσταση θα γίνει σε πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, και όχι στον χώρο της ΑΕΒΑΛ. Διαβάστε https://energypress.gr/news/tin-kataskeyi-ergostasioy-se-proin-egkatastaseis-tis-dei-stin-ptolemaida-feretai-na-exetazei-i

Και παρ’ όλο που σε βάθος 10ετίας ήταν οι προβλέψεις του τότε Δήμαρχου (Μάρτιος 2010) και σημερινού υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για θέματα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σήμερα η μόνη δραστηριότητα που μεταφέρθηκε εκεί είναι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μεταφέροντας όλα τα απορριμματοφόρα στον χώρο της ΑΕΒΑΛ!!!!

Δυστυχώς λοιπόν στα 13 ολόκληρα αυτά χρόνια ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα συνεχίζονται, 21-02-2020 διαβάζουμε https://energypress.gr/news/pos-ydrogono-koymponei-me-ta-mega-fotovoltaika-tis-dei-stin-ptolemaida-idaniki-gia-tetoies

«Πως το υδρογόνο “κουμπώνει” με τα mega- φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα - Ιδανική για τέτοιες μονάδες η Δυτική Μακεδονία». Με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γ. Κασσαπίδη για επένδυση μαμούθ στο υδρογόνο, ύψους 1,2 δισ ευρώ στα λιγνιτικά πεδία της ΔΕΗ.

05-09-2022 Νέα δημοσιεύματα https://energypress.gr/news/parko-ydrogonoy-stin-ptolemaida-oramatiko-ergo-stin-p-aeval-se-ektasi-10000-tm

Αναφέρουν πλέον για «Πάρκο Υδρογόνου στην Πτολεμαΐδα – Το οραματικό έργο στην π. ΑΕΒΑΛ σε έκταση 10.000 τ.μ.»

Που όμως αν διαβάσουμε στο τέλος του ρεπορτάζ αναφέρει επί λέξει «Προσέθεσε πως ιδιώτης επενδυτής, με επένδυση άνω των 760 εκ. ευρώ, έχει «κλειδώσει» χρηματοδότησή του για τον υδρογόνο και θα γίνει εργοστάσιο παραγωγής εξοπλισμού και θα γίνει κάπου ανάμεσα σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, με 500 άτομα προσωπικό.» Η πιο πάνω δήλωση είναι του κ. Κασαπίδη.

Όλα όμως αυτά για επενδυτές που έρχονται και δεν τους βλέπουμε… Για τα παιδιά μας που φεύγουν γιατί η βίαιη απολιγνιτοποίηση (μόνο ανεργία έφερε), τα καταστήματα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο και κανείς από τους θεσμικούς συλλόγους δεν παίρνει πρωτοβουλία να πει τι φταίει και η Πτολεμαΐδα ΚΑΤΑΡΕΕΙ !!!!επαγγελματικά, οικονομικά, αλλά και από αξία ως γη.

Αντί να σκεφτούμε πως για να επενδύσει μια εταιρεία σήμερα κάπου το πρώτο είναι το φορολογικό, μετά η αξία γης μετά το εργατικό κόστος, αλλά το κύριο όλων είναι η γρήγορη μεταφορά του παραγόμενου προϊόντος, στους τόπους διάθεσης τους.

Αν λοιπόν δεν στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την χάραξη και την υλοποίηση της ΝΕΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ «ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ», δεν υπάρχει καμιά μα καμιά ελπίδα για τον τόπο.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» απέστειλε από τον Ιούνιο του 2022 επιστολές σε πάνω από 55 πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, με ΑΙΤΗΜΑ την στήριξη στον αγώνα που κάνουμε για την πιο πάνω σιδηροδρομική γραμμή.

Είναι λυπηρό που σε όλο αυτό το διάστημα μόλις με τα βασάνων πήραμε 22 επιστολές στήριξης. Φυσικά υπήρξαν σύλλογοι που από την πρώτη κιόλας εβδομάδα στείλανε την στήριξή τους.

Υπάρχουν σύλλογοι που «σύρονται» σαν τα σκυλάκια που τα ρίχνουν ένα ξεροκόμματο !!!! Περιμένοντας από το κ. Μ. Παπαδόπουλο «ένα δωράκι», μια οικονομική βοήθεια ή δεν ξέρουμε ότι άλλο.

Ο άνθρωπος αυτός που έπρεπε να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλη την Πτολεμαΐδα / Εορδαία που συμπεριφέρθηκε με τον πιο «ανέντιμο» και «μεροληπτικό» τρόπο, (στέλνοντας πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών την σιδηροδρομική σύνδεση «Κοζάνης-Βέροιας» και στερώντας την Πτολεμαΐδα από την ευκαιρία αυτή, δηλαδή να στείλει και την σιδηροδρομική σύνδεση της Πτολεμαΐδας-Βέροιας ώστε να αποφασίσει η Ε.Ε. την τελική απόφαση από την στιγμή που υπάρχουν οι μελέτες που έχει αναθέσει ο ΟΣΕ.)

Τον βλέπουμε να τον προσκαλούν διάφοροι σύλλογοι για την κοπή της Βασιλόπιτας. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!

Αλλά όταν ο ίδιος ο Δήμος Εορδαίας δεν τόλμησε να στείλει μια έστω επιστολή διαμαρτυρίας για την όλη του στάση τι να περιμένουμε άλλο, «Τα 30 αργύρια» έγιναν μερικές χιλιάδες ευρώ ώστε να τον ευχαριστούμε και από πάνω λες και τα δίνει από την τσέπη του.

Έλεος κύριε Δήμαρχε.. Έλεος…. Περίμενε την σύνδεση της πρώην ΑΕΒΑΛ (ΒΙΟΠΑ) με την σιδηροδρομική γραμμή του «Μουτζούρη» μέσω Αμυνταίου με Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της που μετά από 4ώρες διαδρομής τουλάχιστον !!! Θα έρθουν σαν τρελές οι επενδύσεις…. Αμ!!! Δε!!!

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.