pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνέδριο ΚΝΕ: Συγκλονιστική στιγμή οι χαιρετισμοί των Οργανώσεων από Τουρκία και Συρία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με τους χαιρετισμούς της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας και της Συριακής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας – Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, από τις χώρες που οι λαοί

μετρούν τον πόνο και τις πληγές τους από τον καταστροφικό σεισμό, άρχισε το Σάββατο το ανοιχτό μέρος του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, πριν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

Στον χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, ο Ινάν Ντενίζ Μπαλ,  μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, σημείωσε:

Σύντροφοι, στις 6 Φεβρουαρίου, δύο σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν στη χώρα μας, με διαφορά περίπου 9 ωρών. Η κοντινή απόσταση στην επιφάνεια της γης και η μεγάλη διάρκεια των σεισμών οδήγησαν σε μια μεγάλη καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων των μετασεισμών. Αν και η διαχείριση των επακόλουθων ενός μεγάλου σεισμού είναι δύσκολη, η σφοδρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε φυσικά αίτια.

Στη χώρα, υπάρχουν επαρκές προσωπικό και πόροι, αλλά η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους αξιοποιήσει αποτελεσματικά λόγω μη σχεδιασμένης, μη συντονισμένης και αναποτελεσματικής κατανομής των πόρων. Για παράδειγμα, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν 28 ώρες μετά τους σεισμούς και το υγειονομικό προσωπικό που επρόκειτο να σταλεί στις πληγείσες περιοχές δεν έφτασε ποτέ. Ο επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε ψευδώς στα κανάλια ότι είχαν φτάσει σε όλες τις περιοχές, αλλά στην πραγματικότητα μόνο 20 άτομα είχαν φτάσει στο Παζαρτζίκ, μια πόλη με πληθυσμό 28.582 κατοίκων. Το Τουρκικό Ίδρυμα Άνθρακα είχε ομάδες εκκένωσης σε ετοιμότητα, αλλά μόνο λίγοι μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή μετά από 36 ώρες, λόγω αδυναμίας έγκρισης από την AFAD και μη διαθέσιμων αεροσκαφών. Η βοήθεια που αποστέλλεται στην AFAD δεν μπορεί να διανεμηθεί αποτελεσματικά λόγω της ελλιπούς της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα, η ίδια διαθέτει πολλές ομάδες στη δομή της.

Το Κόμμα μας πήγε γρήγορα στις πληγείσες περιοχές, στέλνοντας φορτηγά και λεωφορεία από πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, με είδη που συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο στις γειτονιές. Το ΚΚ Τουρκίας έστησε τραπεζάκια αντιμετώπισης κρίσεων στις πληγείσες περιοχές. Πάνω από 400 σύντροφοι στην περιοχή κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, να περιθάλψουν τους τραυματίες και να διασώσουν τους πολίτες που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που έχουμε συγκροτήσει. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, ανέφερε ότι μέρος της βοήθειας που έλαβε η AFAD δόθηκε και διανεμήθηκε από το ΚΚ Τουρκίας. Ο λόγος για τον οποίο το ΚΚ Τουρκίας δραστηριοποιείται στις πληγείσες περιοχές οφείλεται στην οργανωμένη συνείδησή του. Αυτή η συνείδηση μάς επέτρεψε να συντονιστούμε γρήγορα και να προσφέρουμε βοήθεια στις πληγείσες περιοχές όσο περισσότερο μπορούσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Πολλά δημόσια κτίρια κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού και τέτοιες καταστροφές μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με σχεδιασμένες και οργανωμένες προσπάθειες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οικονομία της ελεύθερης αγοράς είναι ανίκανη να επιλύσει τέτοιες καταστάσεις».

Στον χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ ο Χαλίντ Μπαγκντάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Συριακής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας – Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, σημείωσε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μεγάλες περιοχές της πατρίδας μου, της Συρίας, επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες θύματα και άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες. Υπό αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και λόγω της έντασης του άδικου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού της Συρίας, παρεμποδίζεται η παροχή βοήθειας με σκοπό την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον αταλάντευτο συριακό λαό. Καταδικάζουμε με σθένος τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από τα παγκόσμια ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι οποίες πρέπει να αρθούν μέσα από την πάλη των ελεύθερων λαών του κόσμου εναντίον τους.

Ο συριακός λαός δεν λύγισε μπροστά στη 12χρονη άδικη ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί κύκλοι στην Τουρκία και το σιωνιστικό Ισραήλ και τα επιτελεία τους στην περιοχή. Ο λαός μας έχει σταθεί αταλάντευτος χάρη στην ένδοξη αγωνιστική του κληρονομιά και την άρνησή του να υποταχθεί στις ιμπεριαλιστικές επιταγές. Η ακλόνητη στάση του ενισχύθηκε από τη στήριξη των ελεύθερων λαών του κόσμου. Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας για την αταλάντευτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της Συρίας. Δηλώνουμε ότι ο λαός μας θα πετύχει τους εθνικούς του στόχους απελευθερώνοντας κάθε σπιθαμή της γης του από το έκτρωμα των κατακτητών και θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της χώρας μας και την πλήρη εθνική της κυριαρχία.

Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας, σύντροφοι. Η διεθνιστική αλληλεγγύη εξασφαλίζει τη νίκη ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».

 

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

 

 

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο