pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πτολεμαΐδα: Τοιχογραφίες από καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down κοσμούν το Πανεπιστήμιο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόκειται για τρία έργα ζωγραφικής που ανατέθηκαν στην Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy) και φιλοτεχνήθηκαν από την ίδια στο πλαίσιο project. 

Έργα τέχνης που προωθούν την συμπερίληψη, μέσα από τη ματιά της καλλιτέχνιδος Λωξάδρας Λούκας, κοσμούν πλέον το κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα..

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για τρία έργα ζωγραφικής που ανατέθηκαν στην Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy) και φιλοτεχνήθηκαν από την ίδια στο πλαίσιο project, στο οποίο συμμετείχαν οι φοιτητές του 3ου εξαμήνου, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, καθώς και η Ολιστική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια του project, οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εργοθεραπείας συμμετείχαν σε εργαστήρι βασισμένο στο art therapy της Λωξάνδρας Λούκας, υπό τον συντονισμό της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ομάδας «Εν Δυνάμει» Ελένης Δημοπούλου, του σκηνογράφου Ρίτσαρντ Λούκας και της επίκουρης καθηγήτριας Αικατερίνης Κατσιάνα, διερευνώντας το νόημα και την ταυτότητα μέσω των έργων, την προσωπική ενδυνάμωση και ενδυνάμωση των ομάδων και τη σχέση μεταξύ ληπτών υπηρεσιών και εργοθεραπευτών/τριών. 

Απόσταγμα του εργαστηρίου, η δημιουργία τριών έργων ζωγραφικής που κοσμούν την μία αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος Εργοθεραπείας. 

«Η ανάθεση του έργου σε μία καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα συμπερίληψης, ανθρώπινης ποικιλομορφίας και των ίσων ευκαιριών και εξυμνεί την μοναδικότητα…» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για την Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy)
Η Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy) είναι ηθοποιός και καλλιτέχνιδα εικαστικών έργων. Δημιουργεί την τέχνη της χρησιμοποιώντας το στυλ της Art Brut, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ωμή, αφιλτράριστη έκφραση και την απόρριψη των παραδοσιακών καλλιτεχνικών συμβάσεων.

Τα έργα της χαρακτηρίζονται από τα ζωντανά χρώματα, τα τολμηρά σχήματα και τα παράξενα και ασυνήθιστα πλάσματα που τα κατοικούν.

Τα επίσημα εγκαίνια των έργων θα γίνουν την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: www.rosa.gr 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.