pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 1 Ιούνη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Διοίκηση του Σωματείου μας, σας καλεί να πάρετε μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 1 Ιούνη στις 7 το απόγεμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης,

ενάντια στην άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στην ΠΕ Κοζάνης. Μια συγκέντρωση-συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας. που υπερασπίζονται τη ζωή μας, το περιβάλλον, φτηνή ενέργεια για το λαό ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών Ομίλων για την άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή μας με πολλαπλές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσής μας.

Οι διαχρονικές πολιτικές για την ενέργεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την απολιγνητοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας και το κλείσιμο των μονάδων στο λεκανοπέδιό μας, οδήγησαν στην «πράσινη ανάπτυξη» την οποία βιώνουμε στη τσέπη μας, που δεν υπολογίζουν ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε την καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών.

Δεν διστάζουν, μάλιστα να αξιοποιήσουν την κρατική καταστολή για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου τα επιχειρηματικά σχέδια για κερδοφόρες πράσινες μπίζνες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Φτάνει, ως εδώ. Όχι άλλη υποβάθμιση της ζωής μας, στο όνομα της ``πράσινης ανάπτυξης``.

Απαιτούμε:

  • Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Καλαμιάς Γαλατινής κ.α.
  • Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Μπούρινο.
  • Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκα πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
  • Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τις βάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.
  • Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του “πράσινου” και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.

 

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας                                                      

         Η  Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας