pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Ιούνη στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Ιούνη στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας !

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές & στα συναφή επαγγέλματα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος των εταιριών. Οι επενδύσεις αυτές για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν προσφέρουν τίποτα αφού σήμερα πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται, χωριά ολόκληρα να περικυκλώνονται από μεγάλα φ/β πάρκα.

Στόχος των προωθούμενων επενδύσεων δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, οι θέσεις εργασίας που θα απομείνουν με την ολοκλήρωση των έργων θα είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστες και κακοπληρωμένες είναι και στην φάση της κατασκευής των έργων.

Έχουμε ως εργαζόμενοι κάθε συμφέρον να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων που πλήττονται από ορισμένα έργα ΑΠΕ που γίνονται στην περιοχή μας, γιατί ο αγώνας για σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στα μεροκάματα, μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, ταυτίζεται με τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τον αγώνα ώστε να μην παραδοθεί ο φυσικός πλούτος, τα εδάφη της περιοχής μας στις εταιρίες. Ο αγώνας μας έχει κοινό εχθρό και είναι τα μονοπώλια που πασχίζουν για κέρδη για τους λίγους που φέρνουν φτώχεια για τους πολλούς.

Αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα μας, που βγάζουν κέρδη στις πλάτες μας στα κατασκευαστικά έργα στο φ/β πάρκο, στο πεδίο, είναι αυτοί που μας ζητάν να τους χρυσοπληρώσουμε το ρεύμα, την βενζίνη το πετρέλαιο. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι καταδικάζοντας το λαό και την νέα γενιά στην ενεργειακή φτώχεια.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική και την λεηλασία του φυσικού πλούτου, των δημόσιων και δασικών εκτάσεων από τις εταιρίες είναι «Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Να μην δεχτούμε να καταπατηθούν τα βουνά, οι πλαγιές και οι κάμποι της χώρας για τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε:

•             Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Καλαμιάς και Γαλατινής.

•             Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Μπούρινο.

•             Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκα πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

•             Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τις βάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.

•             Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του "πράσινου" και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.

Δημοφιλή Νέα

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Τελευταίο αντίο σήμερα στον Λευτέρη Χαψιάδη που μας χάρισε το «Μία είναι η ουσία»

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Λευτέρη Χαψιάδη που μας χάρισε το «Μία είναι η ουσία»


Ο σπουδαίος στιχουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετώ…

Φωτογραφίες & video του kozani.tv από την κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πτολεμαΐδα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: Έναρξη τμημάτων 2023-2024

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: Έναρξη τμημάτων 2023-2024


Το δημοτικό Κολυμβητήριο ανακοινώνει την έναρξη των τ…

Ο Σούλης Αϊβαζίδης, υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο Μεσοβούνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Ταταρίδη, καλεσμένος του Π. Τσαρτσιανίδη στο kozani.tv | δείτε τη συζήτηση
10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: «Η κίνηση δίνει ζωή»

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: «Η κίνηση δίνει ζωή»


Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγ…

ΡΑΑΕΥ: Τέταρτη ακριβότερη η Ελλάδα στη χονδρική τιμή ηλεκτρισμού φέτος - Την επηρέασε ο ακριβός Ιανουάριος