pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Ιούνη στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Ιούνη στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας !

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές & στα συναφή επαγγέλματα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος των εταιριών. Οι επενδύσεις αυτές για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν προσφέρουν τίποτα αφού σήμερα πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται, χωριά ολόκληρα να περικυκλώνονται από μεγάλα φ/β πάρκα.

Στόχος των προωθούμενων επενδύσεων δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, οι θέσεις εργασίας που θα απομείνουν με την ολοκλήρωση των έργων θα είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστες και κακοπληρωμένες είναι και στην φάση της κατασκευής των έργων.

Έχουμε ως εργαζόμενοι κάθε συμφέρον να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων που πλήττονται από ορισμένα έργα ΑΠΕ που γίνονται στην περιοχή μας, γιατί ο αγώνας για σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στα μεροκάματα, μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, ταυτίζεται με τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τον αγώνα ώστε να μην παραδοθεί ο φυσικός πλούτος, τα εδάφη της περιοχής μας στις εταιρίες. Ο αγώνας μας έχει κοινό εχθρό και είναι τα μονοπώλια που πασχίζουν για κέρδη για τους λίγους που φέρνουν φτώχεια για τους πολλούς.

Αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα μας, που βγάζουν κέρδη στις πλάτες μας στα κατασκευαστικά έργα στο φ/β πάρκο, στο πεδίο, είναι αυτοί που μας ζητάν να τους χρυσοπληρώσουμε το ρεύμα, την βενζίνη το πετρέλαιο. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι καταδικάζοντας το λαό και την νέα γενιά στην ενεργειακή φτώχεια.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική και την λεηλασία του φυσικού πλούτου, των δημόσιων και δασικών εκτάσεων από τις εταιρίες είναι «Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Να μην δεχτούμε να καταπατηθούν τα βουνά, οι πλαγιές και οι κάμποι της χώρας για τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε:

•             Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Καλαμιάς και Γαλατινής.

•             Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Μπούρινο.

•             Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκα πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

•             Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τις βάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.

•             Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του "πράσινου" και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας