pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σαν Σήμερα 2 Ιουνίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα 2 Ιουνίου

455.... Βάνδαλοι μπαίνουν στη Ρώμη και τη λεηλατούν για δύο εβδομάδες. Φεύγοντας παίρνουν μαζί τους μεγάλο μέρος των θησαυρών της πόλης καθώς και ομήρους, μεταξύ των οποίων την αυτοκράτειρα Λικινία Ευδοξία και τις κόρες της, Ευδοκία και Πλακεντία.

576.... Ο Βενέδικτος Α' γίνεται Πάπας.

1800.... Πραγματοποιείται ο πρώτος εμβολιασμός κατά της ευλογιάς στη Νότια Αμερική.

1896.... Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.

1937.... Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Πειραιά- Κηφισιάς.

1946.... Οι Ιταλοί επιλέγουν με δημοψήφισμα τη μετατροπή του πολιτεύματος από μοναρχία σε δημοκρατία και ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β' εξορίζεται.

1953.... Η Ελισάβετ Β' στέφεται βασίλισσα της Βρετανίας. Η στέψη της είναι η πρώτη, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

1955.... Οι ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας και της ΕΣΣΔ, Γιόζιπ Τίτο και Νικίτα Χρουστσόφ, συμφωνούν να αποκαταστήσουν τις διμερείς σχέσεις τους.

1964.... Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την P.L.O. (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).

1971.... Για πρώτη φορά, ελληνική ομάδα συμμετέχει σε ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και ηττάται με 2-0. Ο ΠΑΟ έχει στις τάξεις του τον Μίμη Δομάζο, τον Αριστείδη Καμάρα, τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον Αντώνη Αντωνιάδη, που ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ.

1985.... Ο Ανδρέας Παπανδρέου κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 45,8%, η Νέα Δημοκρατία 40,8% και το ΚΚΕ 9,8%.

.... Την ίδια μέρα, η UEFA αποκλείει επ' αόριστο όλες τις αγγλικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την τραγωδία του Χέιζελ.

1992.... Σε δημοψήφισμα στη Δανία, οι ψηφοφόροι απορρίπτουν τη Συμφωνία του Μάαστριχτ.

Σαν σήμερα το 1740 γεννήθηκε ο Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων, από το όνομά του οποίου προήλθε ο όρος "σαδισμός", το 1904 ο Τζόνι Βαϊσμίλερ, αμερικανός κολυμβητής (πέντε φορές Ολυμπιονίκης) και ηθοποιός ("Ταρζάν") και το 1940 ο Κωνσταντίνος, ο τελευταίος βασιλεύς των Ελλήνων. Την ίδια μέρα το 1882 πέθανε ο ιταλός επαναστάτης, Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, το 1969 ο γιουγκοσλάβος μπασκετμπολίστας, Ραντιβόι Κόρατς και το 1987 ο ισπανός μουσικός, Αντρέι Σεγκόβια.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας