pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συγκρούσεις δυνάμεων της Βάγκνερ και του στρατού στην περιφέρεια Βορονέζ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ των μισθοφόρων της Βάγκνερ και του ρωσικού στρατού στην περιφέρεια του Βορονέζ, καθώς

φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης της μισθοφορικής οργάνωσης, επιχειρεί μέσω του αυτοκινητόδρομου Μ-4 να φτάσει στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, επιτίθενται στη φάλαγγα, ενώ οι μισθοφορικές δυνάμεις επιχειρούν να εξουδετερώσουν τα μπλόκα που έχουν στήσει στον αυτοκινητόδρομο οι δυνάμεις της «Ρωσικής Φρουράς» (σ.σ. Εθνοφυλακής).

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, έχουν καταστραφεί τεθωρακισμένα της Βάγκνερ, αλλά και ένα ελικόπτερο του στρατού. Νωρίτερα αναρτήθηκαν εικόνες που δείχνουν ένα φλεγόμενο αεροσκάφος An-26 να πέφτει, με ισχυρισμούς ότι πρόκειται για ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο καταρρίφθηκε από τους μισθοφόρους.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορονέζ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που ξέσπασαν σε μια δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Παράλληλα, σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, τέθηκε και η περιφέρεια του Sverdlovsk.

«Δεν παραδινόμαστε» δηλώνει ο Πριγκόζιν - Στήριζουν Πούτιν η Δούμα και η εκκλησία

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο πρόεδρος πλανάται», είπε ο Πριγκόζιν σε φωνητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram. «Είμαστε πατριώτες», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να παραδοθούν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Να υποστηριχθεί ο Πούτιν ζήτησαν επίσης οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου. Στήριξη στον Πούτιν και από τον Πατριάρχη Κύριλλο.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Ria Novosti)

Από 902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο