pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κυβέρνηση ΝΔ: Κατά των αμβλώσεων η νέα υφυπουργός Υποδομών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο πλευρό του Χρήστου Σταϊκούρα θα βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου, η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δικαίως χαρακτηρίζεται σκοταδιστική καθώς σε ανάρτησή της στο twitter το 2019, η κ. Αλεξοπούλου είχε διατυπώσει τις μεσαιωνικές της αντιλήψεις, αναδημοσιεύοντας άρθρο της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την «προστασία του αγέννητου παιδιού», για το οποίο η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά των αμβλώσεων. 

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι ''το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως''» ανέφερε η κ. Αλεξοπούλου.

Σχόλιο πλήρως εναρμονισμένο με τις θέσεις της ακροδεξιάς που τάσσονται κατά των αμβλώσεων και κατά της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος. Η συγκεκριμένη σκοταδιστική θεωρία υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ωστόσο, η κ. Αλεξοπούλου δεν είναι το μοναδικό «γαλάζιο» στέλεχος που πρεσβεύει τέτοιες θέσεις. Τον Ιούνιο του 2021, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συντάχθηκαν με τους υπερσυντηρητικούς Πολωνούς συναδέλφους τους και ψήφισαν κατά του δικαιώματος στην άμβλωση σε ένα ψήφισμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) που τελικά απορρίφθηκε.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση

Απάντηση για την επιλογή της Χριστίνας Αλεξοπούλου στο υπουργείο Υποδομών, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός Υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του "αγέννητου παιδιού"» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

 

Ποια είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γεννηθείσα στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία.

Ως πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας στον χώρο της υλοποίησης δημόσιων έργων, ατομικά ή μέσω εταιρειών της, όπως το Τεχνικό Γραφείο Χρ. Αλεξοπούλου και η Ασφαλτική Πατρών, έχει συμμετάσχει, επιβλέψει ή αναλάβει την υλοποίηση δεκάδων έργων, μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια ΔΕΠΙΝ (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά).

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται από οικοδομικές άδειες, κατασκευές κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, έλεγχοι στατικής επάρκειας κτηρίων, τεχνικές μελέτες και αναστηλώσεις ιστορικών μνημείων, έως μεγάλοι άξονες επικοινωνιών και μεταφορών, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Ολυμπία οδός και το τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ, καθώς και έργα που σχετίζονται με υποδομές εθνικής ασφαλείας.

Το 2004–2010 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τη λήξη της θητείας της στην Αυτοδιοίκηση, το 2010, ασχολείται πολιτικά με τον επαγγελματικό της κλάδο, εκλεγόμενη σε διάφορες θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING