pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γ. Σιδέρης: "Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών

Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Γ. Σιδέρης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό, όπου το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την Αστυνομία και καθυστέρησε διακομιδή ασθενή από Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο, επειδή ήταν αλλοδαπός χωρίς ΑΜΚΑ και «χαρτιά».

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό και κατήγγειλε το γεγονός ότι κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας καλλιεργούν σκόπιμα την αντίληψη ότι αν οι υγειονομικοί δεν ειδοποιούν την Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε μπορούν να διωχθούν ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Πέρα από την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, χρειάζεται να μην ξεχάσουμε τα στοιχειώδη, τόνισε ο Γ. Σιδέρης: «Ότι όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει η ζωή του, δεν υπάρχει και δεν χωράει σε αυτό, τουλάχιστον από τους υγειονομικούς, καμία καθυστέρηση για τη διεκπεραίωση είτε της διακομιδής είτε της περίθαλψης».

Ακόμη ο Γ. Σιδέρης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τουρίστρια πέθανε στην παραλία της Θάσου περιμένοντας ασθενοφόρο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των νησιών λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και απαίτησε προσλήψεις και μονιμοποιήσεις υγειονομικών.

Ακόμη, κατήγγειλε την απόφαση μετακίνησης γιατρών από Κέντρα Υγείας σε ιδιωτικό φορέα.

Ο Γ. Σιδέρης, αναφερόμενος στο νέο κυβερνητικό σχήμα και στην Υγεία, σημείωσε ότι «έχει όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί σε χειρότερο από το προηγούμενο» καθώς είναι ένα σχήμα που είναι γνωστό για το αντιλαϊκό του έργο. Όσον αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, με μια φράση το χαρακτήρισε ως «εξαγγελίες που αφορούν λίγα, για λίγους και για λίγο».

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)