pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Χάος στην Γαλλία: Δύο νεκροί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων - Στους δρόμους τα τεθωρακισμένα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δύο νεκροί κατά την διάρκεια των επεισοδίων στους δρόμους της Βόρειας Γαλλίας.

Ειδικότερα, ένας 19χρονος είναι νεκρός στη Βόρεια Γαλλία ο οποίος πήδηξε από ταράτσα κτιρίου, σε σημείο που επικρατούσαν επεισόδια σε συνοικία της πόλης Ρουέν.

Όπως μετέδωσε το BFM TV, ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (30/6) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι ο νεαρός ήταν εγκεφαλικά νεκρός, ο εισαγγελέας της Ρουέν επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα είκοσι πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά την πτώση από την ταράτσα στην οποία είχε ανέβει μαζί με φίλο του», δήλωσε στο RTL.

Παράλληλα, ακόμη ένας άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με τον Guardian, στη Γαλλική Γουιάνα της Γαλλίας όπως αναφέρει η Le Monde.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η σύνδεση δεν είχε διαπιστωθεί οριστικά, αλλά υπήρχαν αυξημένα επίπεδα αστάθειας στην περιοχή όπου πέθανε ο άνδρας. Η Le Monde αναφέρει ότι το θύμα τραυματίστηκε στον λαιμό από πυροβολισμό στις 23:40 την Πέμπτη (30/6).

Η αστυνομία είχε αποσυρθεί από την περιοχή, έχοντας αντιμετωπίσει την αντίθεση περίπου 50 ατόμων κατά τη διάρκεια της βραδιάς, και ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από τους διασώστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

 

Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, μετά τη δολοφονία του 17χρονου Νοέλ από αστυνομικό.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν, ο οποίος επέστρεψε στη Γαλλία άρον άρον, από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες, λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολογία σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο υπουργός τους ζήτησε επίσης να εφαρμόζουν «συστηματικά τις εντολές που απαγορεύουν την πώληση και μεταφορά» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, και άλλων εύφλεκτων και χημικών προϊόντων.

 

Μακρόν προς γονείς: Κρατήστε τα παιδιά σπίτι

Στις πρώτες του δηλώσεις για τις ταραχές, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως τα social media βοηθούν τους «ταραχοποιούς» να οργανωθούν, ενώ ευνοούν τη «μίμηση» ακραίων συμπεριφορών. Ακόμη, ζήτησε από τις πλατφόρμες να αποκαλύψουν την ταυτότητα ανθρώπων που «προωθούν τη βία».

Ο Μακρόν παρότρυνε επίσης τους γονείς να κρατήσουν τους νέους στο σπίτι, καθώς έχουν ευθύνη. «Μερικοί νέοι αισθάνονται σαν να ζουν στους δρόμους τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν μεθύσει», δήλωσε.

 

Μαίνεται η οργή

Σημειώνεται πως στο δυτικό παρισινό προάστιο Ναντέρ, εκεί όπου ο 17χρονος Ναέλ εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα, έκλεισαν δρόμους και πετούσαν πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, που απαντούσε με ρίψεις δακρυγόνων.

Στο βορειοδυτικό προάστιο Κλισί, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχιακό κτίριο, ενώ στις φωτιές τυλίχθηκε υπό κατασκευή ολυμπιακό κολυμβητήριο κι ένα αμαξοστάσιο της παρισινής πρωτεύουσας. Επίσης, δεν έλειψαν και οι λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων και σούπερ-μάρκετ σε όλη τη χώρα, με επεισόδια να σημειώνονται και στις Βρυξέλλες.

Λάδι στη φωτιά έριξαν βίντεο και φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν να παρακολουθεί συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι την προηγούμενη βραδιά.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν συνολικά 875 άτομα. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, 492 κτίρια υπέστησαν ζημιές και 2.000 οχήματα περίπου κάηκαν.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market
Super Market
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο