pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Το αίμα μας κυλάει πάνω στη στολή τους» – Τεθωρακισμένα και 45.000 αστυνομικοί κατά «αλητών» στη Γαλλία – Πάνω από 1.300 συλλήψεις | ΒΙΝΤΕΟ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο πλακάτ της φωτογραφίας γράφεται το εξής: «Το αίμα μας κυλάει πάνω στη στολή τους».

Ένταση της άγριας καταστολής από την κυβέρνηση Μακρόν κατά των μαζικών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν για την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου από πυρά αστυνομικού με την δικαιολογία ότι «δεν συμμορφώθηκε» στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου.

(ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η γαλλική κυβέρνηση κινείται στη λογική των των προκλητικών δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν θα κάνει πίσω αυτή αλλά… οι «αλήτες»!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ υπάρχουν δύο νεκροί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ ήρθε στο φως νέα μαρτυρία, αυτή τη φορά επιβάτη του αυτοκινήτου που επέβαινε ο 17χρονος (Ο ένας αστυνομικός είπε στον άλλον «πυροβολήστε τον»).

Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν την περασμένη νύχτα στη Γαλλία, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη νύχτα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τεθωρακισμένα άνοιξαν πυρ στη μέση του δρόμου, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Place de la Concorde στο Παρίσι, αψηφώντας την απαγόρευση από το αρχηγείο της αστυνομίας και επιχειρήθηκε η εκκένωσή της.

45.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους, ενώ συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώνονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη Μασσαλία, κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές. Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην περιοχή.

Κυβέρνηση για κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Δεν αποκλείουμε τίποτα

Σε ερώτηση εάν η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν είπε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του TF1: «Δεν αποκλείουμε τίποτα, θα δούμε τι θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Aπαγόρευση κυκλοφορίας υλικού στα social media

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της Realnews, Μαρίας Δεναξά, έχει ζητηθεί από τις γαλλικές αρχές να μην κυκλοφορεί υλικό στα social media. Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βραδυ εως τις 6 το πρωί σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Ακυρώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εορταστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις κτλ προκειμένου να είναι «διαθέσιμες οι δυνάμεις ασφαλείας».

Μακρόν: Κατηγορεί τα social media και τα… βιντεοπαιχνίδια

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταγγέλλει «εργαλειοποίηση» της δολοφονίας του 17χρονου από αστυνομικό!

«Υπάρχει μια απαράδεκτη εργαλειοποίηση του θανάτου ενός εφήβου, για την οποία όλοι θρηνούμε σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι περίοδος περισυλλογής και σεβασμού», δήλωσε και μίλησε για «ωμή και αδικαιολόγητη βία που δεν έχει καμία νομιμότητα». Απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους»! «Είναι ευθύνη των γονιών να τα κρατήσουν σπίτι. (…) Η πολιτεία δεν έχει σκοπό να τους υποκαταστήσει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Snapchat, θα πρέπει να συνεργαστούν με τις γαλλικές αρχές. Όπως ανέφερε, αναμένει «αίσθημα ευθύνης» γιατί, όπως ισχυρίστηκε ότι στα κοινωνικά δίκτυα οργανώνονται «βίαιες συγκεντρώσεις», οι οποίες «προκαλούν επίσης μια μορφή μίμησης βίας, που οδηγεί νεότερους να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα». «Έχουμε μερικές φορές την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς αναβιώνουν στο δρόμο τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν δηλητηριάσει», είπε.

«Θα υποβάλλονται αιτήματα όπου είναι χρήσιμο και όποτε είναι χρήσιμο, να υπάρχει ταυτοποίηση όσων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απευθύνουν εκκλήσεις για ταραχές ή να εντείνουν τη βία», δήλωσε.

Η Γαλλία χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμη» την κατηγορία του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων στους κόλπους των γαλλικών δυνάμεων της τάξης.

«Οποιαδήποτε κατηγορία περί ρατσισμού ή φυλετικών διακρίσεων από τις δυνάμεις της τάξης στη Γαλλία είναι παντελώς αβάσιμη», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση. «Η Γαλλία και οι δυνάμεις της τάξης της πολεμούν με αποφασιστικότητα τον ρατσισμό και κάθε μορφή διακρίσεων. Δεν επιτρέπεται καμία αμφιβολία ως προς αυτή τη δέσμευση».

https://www.imerodromos.gr/

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Super Market
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο