pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα τελευταία γεγονότα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τον τελευταίο μήνα (Ιούνιος 2023) έχουμε γίνει μάρτυρες μίας αδυσώπητης προβολής και προεκλογικής εκμετάλλευσης

από φορείς, εκπροσώπους κομμάτων, δημοσιογράφους, θεσμικά όργανα  και κάθε έναν αναρμόδιο να απαντήσει σε όλα αυτά τα καυτά ερωτήματα. Κάποιοι "σωτήρες" επικαλούνται γέφυρες ζωής , γιγαντιαίες επιχειρήσεις και άλλα… Οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ ;  Πουθενά! 

   Συνέταιροι στην επιτυχία , ένοχοι (το ΕΚΑΒ) στην αποτυχία. Διαχρονικά ο χώρος της υγείας είχε και συνεχίζει να έχει τα προβλήματά του. Κάποιοι ανακαλύπτουν τον κύκλο, κάποιοι άλλοι πέφτουν απ’ τα σύννεφα και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που με θράσος συνεχίζουν να λένε ότι «πριν ήταν καλύτερα». Για να λέμε αλήθειες τα πράγματα ΠΟΤΕ δεν ήταν καλά για το Ε.Κ.Α.Β. (ως  νεοσύστατο οργανισμό) μέσα σε ένα ήδη προβληματικό σύστημα υγείας , την 10ετία του 80’. Και συνεχίζει το πρόβλημα.

    Το Ε.Κ.Α.Β. παράλληλα με τον σκοπό του, που είναι η παροχή προ-νοσοκομειακής φροντίδας αντιμετώπισης και μεταφοράς, έπρεπε να συνεπικουρεί (κατά περίπτωση αν και εφόσον ….) στο έργο της διακομιδής ασθενών από οποιονδήποτε υγειονομικό σχηματισμό σε οποιονδήποτε υγειονομικό σχηματισμό με πολλές γκρίζες ζώνες ανάμεσα στα διάφορα άρθρα της νομοθεσίας που αφορούν και το Ε.Κ.Α.Β. .

Στο Ε.Σ.Υ υπάρχουν τρείς δομές συν μία, που επιχειρούν με ασθενοφόρα και είναι οι εξής:

1) το Ε.Κ.Α.Β.

2) Τα νοσοκομεία

3) Τα κέντρα υγείας και

4) Οι ιδιωτικές κλινικές .

    Αυτό που φορτωνόμαστε το πρόβλημα ως Ε.Κ.Α.Β. , είναι ο ανεπαρκείς σχεδιασμός οι ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας.  Ειπώθηκε και στο παρελθόν ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να πάψει να είναι το σφουγγαρόπανο του Ε.Σ.Υ. πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν θα ανεχτούμε άλλο να πέφτει η ‘’καυτή’’ πατάτα στα χέρια μας συνέπια άλλου οργανισμού! Η πολιτεία και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τι κάνουν;

    Λύσεις υπάρχουν , σε ΚΑΝΕΝΑ ασθενοφόρο ανειδίκευτος ‘’οδηγός’’, σε κάποιους δεν αρέσουν  και σε κάποιους άλλους θίγονται τα συντεχνιακά τους συμφέροντα !   «Τα του Καίσαρος τω καίσαρι» λοιπόν!  Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, αυτή η ασάφεια στη νομοθεσία πρέπει να πάψει να υπάρχει. Λύσεις και η τεχνογνωσία στο εξωτερικό υπάρχουν και με κάποιες προσαρμογές  μπορούν να εφαρμοστούν  και στην Πατρίδα μας.

Οι Έλληνες πολίτες και γενικά οι πολίτες αυτής της χώρας ας αναλογιστούν κάτι πολύ σημαντικό:

  • Θέλουν οδηγό ασθενοφόρου χωρίς να παρέχει καμία φροντίδα σε προ-νοσοκομειακό επίπεδο, απλά μία μεταφορά  τύπου ΤΑΧΙ;
  • Θέλουν οδηγό του δήμου;
  • Θέλουν οδηγό του στρατού;
  • Θέλουν οδηγό της πυροσβεστικής;
  • Ή θέλουν έναν εξειδικευμένο και σωστά καταρτισμένο διασώστη ο οποίος θα μπορεί να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στο σημείο και έπειτα να εξασφαλίσει την μεταφορά του στον σωστό υγειονομικό σχηματισμό για περεταίρω αντιμετώπιση και θεραπεία;
  • Στόχος του διασώστη είναι να αποτρέψει μία πιθανή απώλεια ζωής ή μίας σοβαρής αναπηρίας!

Είναι αισχρό και χυδαίο να μιλούν για το Ε.Κ.Α.Β. άνθρωποι που δεν έχουν κάνει μισή βάρδια σε ασθενοφόρο! Το σωματείο οφείλει να προτρέψει την κοινωνία και την πολιτεία σε έναν δρόμο για ένα  καλύτερο αύριο όσον αφορά το θέμα της προ-νοσοκομειακής φροντίδας αντιμετώπισης και μεταφοράς των ασθενών.

 

                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                                                     ΖΥΓΟΥΡΗ ΚΑΛΛΙΝΩ

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο