pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γεωργιάδης: «Ο εργαζόμενος στη Ρόδο το ήθελε, δεν θα κάνουμε κάτι»! (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά με αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους»! Πρόκειται για δήλωση του νέου υπουργού Εργασίας.

Δόθηκε, λοιπόν, και επίσημα το πράσινο φως στην εκμετάλλευση μετά εξευτελισμού αφού το θέμα είναι να «ρέει το χρήμα».  Το άναψε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του αναφορικά με την εργασιακή γαλέρα στο γνωστό, πλέον, μπαρ στη Ρόδο.

Ο υπουργός Εργασίας κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό όπου εργαζόμενοι μπαίνουν στη θάλασσα μέχρι τον λαιμό για να σερβίρουν πελάτες, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι από τη στιγμή κατά την οποία ο εργαζόμενος σερβιτόρος πληρώνεται καλά και δεν παραβιάζεται η νομοθεσία, «δεν είναι θέμα του Κράτους». 

Στο μεταξύ, εκεί που δεν παραβιάζεται η νομοθεσία, προκύπτει (δείτε εδω:) όργιο αυθαιρεσίας!  

«Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά με αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους» δήλωσε ανερυθρίαστα ο Γεωργιάδης αποσιωπώντας ότι τα καλά χρήματα που λαμβάνουν οι σερβιτόροι είναι κυρίως από τα φιλοδωρήματα που αφήνουν οι πελάτες.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ουσιαστικά ότι ο εργαζόμενος βουτάει στη θάλασσα για να σερβίρει, «με τη συναίνεσή του», ξεχνώντας όμως ότι αυτή, συνήθως προκύπτει από την ανάγκη για χρήματα που έχουν όσοι δουλεύουν. Αναφορικά, δε, με τα μέτρα ασφάλειας υποστήριξε ότι «λαμβάνονται κάποια» καθώς ο εργαζόμενος «φοράει ειδική μπλούζα».

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη από τη στιγμή κατά την οποία η επιχείρηση τηρεί τα μέτρα και ο υπάλληλος πληρώνεται καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και τούτο με δεδομένο ότι ο Γεωργιάδης από τη θέση του υπουργού όχι μόνο επιτρέπει αλλά υποθάλπει την τακτική και την κουλτούρα της ειλωτείας στο όνομα του ότι αν μια δουλειά αποφέρει χρήματα, τότε δεν παίζει ρόλο τίποτα άλλο.

Θα λέγαμε ότι όλα αυτά είναι τουλάχιστον ντροπιαστικά. Αλλά η έννοια της ντροπής δεν έχει κανέναν νόημα για κάποιον που έκανε καριέρα, εκτός των άλλων, με ατάκες του τύπου “ο καπιταλισμός δουλεύει καλά”…

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο