pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κώστας Πασσαλίδης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ο βασικός πυλώνας της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σήμερα και στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο, συντελέστηκαν και συντελούνται αλλαγές στο γεωστρατηγικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

Αυτές οι αλλαγές έχουν διαμορφώσει σύγχρονες αντιθέσεις και απαιτούνται ολοκληρωμένες και ασφαλείς προτάσεις. Άποψη μου είναι οτι εκτός από τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το αποτέλεσμα των εκλογών, η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος ανέδειξε αισθήματα ανασφάλειας και φόβου όπου παθητικοποίησαν και συντηριτικοποίησαν τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις νέες συνθήκες πρέπει να απαντήσει ως ένα εναλλακτικό κόμμα της κυβερνώσας αριστεράς και όχι ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Χρειάζεται ένα συνέδριο σύνθεσης και συγχρόνως κοινωνικής διασύνδεσης, ένα συνέδριο που να προτείνει ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που να διευρύνει την παραγωγική βάση και να ακυρώνει τις γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται ένας σύγχρονος φορέας όπου θα συναντηθούν τα ρεύματα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Αριστεράς και της οικολογίας. Πρέπει να σταθούμε απέναντι τόσο στην δεξιά και στην δεξιά  σοσιαλδημοκρατία που συμπορεύτηκε με τις  νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, όσο και σε μία ανέξοδη Αριστερά της διαμαρτυρίας.

Συνέδριο λοιπόν νέας αρχής και όχι εσωκομματικών διευθετήσεων, ένα κόμμα με πολιτική ταυτότητα και σταθερές πολιτικές θέσεις. Η πολιτική να προσδιορίζει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα την πολιτική, αναγκαίο λοιπόν το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο που θα εκφράζει τις πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες και σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει ειλικρινή κριτική και αυτοκριτική από όλους μας όπου στην κορύφωσή του να υπάρξει αξιολόγηση των στελεχών και των προσώπων. Ετσι ο νέος αρχηγός που θα προκύψει  να έχει καθαρή πολιτική άποψη και πολιτική ταυτότητα ώστε να ενώσει και να δεσμεύσει όλους σε πολιτικές θέσεις που θα σέβονται και θα στηρίξουν όλοι, χωρίς να υπάρξει περιθώριο αμφισβήτησης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης και θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας υπηρετώντας πάντα τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κώστας Πασσαλίδης

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο