pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας oρκίστηκε δήμαρχος σε πόλη της χώρας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Ράιαν Άλσεμπλ, 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ορκίστηκε επίσημα χθες βράδυ δήμαρχος του Όστελσχάιμ της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Τον Απρίλιο του 2023, οι ψηφοφόροι τον εξέλεξαν επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου, με απόλυτη πλειοψηφία και ποσοστό 55,41%.

Ο Άλσεμπλ, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία σε ηλικία 21 ετών ήταν ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έφυγαν από τη Συρία όταν η τότε καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της χώρας το 2015.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle (DW), ο νέος δήμαρχος ταξίδεψε σε όλη τη Μεσόγειο εκείνη την περίοδο πριν καταλήξει στη Γερμανία.

Η εκλογική του νίκη είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή σε μια περιοχή που θεωρείται συντηρητική. Ο ίδιος αποδίδει την εκλογή του στην ικανότητά του να ακούει τα προβλήματα των κατοίκων και στην εκστρατεία του που ήταν επικεντρωμένη στα θέματα της φροντίδας των παιδιών και στον ψηφιακό κόσμο.

ΠΗΓΗ: https://thepressproject.gr/

 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο