pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ 13-16 Ιούλη στο Νεστόριο - Ξεκίνησαν οι εργασίες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στον όμορφο χώρο δίπλα στον Αλιάκμονα, που θα φιλοξενήσει την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει.

Θυμίζουμε ότι η  32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 - 16 Ιουλίου, με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», στον χώρο δίπλα στο ποτάμι κάτω από το χωριό Νεστόριο της Καστοριάς.

Εκεί συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατά κύριο λόγο από τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, έχουν απλώσει ήδη το πανό που θα υποδέχεται τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες από όλη τη χώρα στην είσοδο της κατασκήνωσης και εκτελούν εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου, ενώ δεν τους λείπουν κι οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο ποτάμι.

Παράλληλα, στήνουν τις μεγάλες σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους μικρούς κατασκηνωτές της παιδικής κατασκήνωσης, για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια μέρα νωρίτερα, από τις 12 Ιούλη κι έχει το δικό της φροντισμένο πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Ακόμα εργασίες καθαρισμού γίνονται και στο δάσος όπου βρίσκεται το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ, στα νοτιοανατολικά του υψώματος της Σκάλας, όπου το Σάββατο 15/7 θα γίνει η συγκέντρωση και τα εγκαίνια της έκθεσης για το νοσοκομείο και το υγειονομικό του ΔΣΕ στον Γράμμο.

Πρόκειται να φιλοξενηθούν χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα βρεθούν σε ένα μέρος μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Μέσα από το χώρο της κατασκήνωσης περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας που θα είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες για μπάνιο. Το μέρος είναι κατάφυτο με πολλά σημεία σκίασης.

Για άλλη μια χρονιά η κατασκήνωση της ΚΝΕ θα είναι ένα αγωνιστικό νεανικό συναπάντημα που φέτος θα γίνει σε ένα χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που όμως σχεδιάζεται να καταστραφεί με τα σχέδια που υπάρχουν για κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα. Εκτός όμως από το φυσικό πλούτο που υπάρχει στη περιοχή, είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από την τρίχρονη εποποιΐα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με πρωτοπορία το ΚΚΕ. Μέσα από τις δραστηριότητες τις κατασκήνωσης οι νέοι θα γνωρίσουν ηρωικές πτυχές αυτής της ιστορικής περιόδου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις προετοιμασίας της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωση με δράσεις κι εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)