pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"από ήλιο και στάχτη" το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Είναι μια ιδιαίτερη φωτεινή στιγμή -μέσα στο ζόφο των τελευταίων ημερών- η έκδοση και η κυκλοφορία του 15ου βιβλίου μου και 7ου μυθιστορήματος

που φέρει τον τίτλο «από ήλιο και στάχτη». Πρόκειται για τη δραματική ιστορία του Απόλλωνα, ενός παιδιού που μεγαλώνει στη Δρέσδη και γίνεται μεγάλος μουσικός με διεθνή αναγνώριση. Όλα στη ζωή του κυλούν ομαλά ως τις μέρες που πυκνώνουν οι καλλιτεχνικές ανταλλαγές μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών καλλιτεχνών και έρχονται στην επιφάνεια τα στυγερά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα. Είναι η εποχή που ο χρόνος γυρίζει πίσω και το παρελθόν επανέρχεται με μια θυελλώδη ορμή, για να σαρώσει τις ψυχές των ανθρώπων και να ανατρέψει την προσωπική τους διαδρομή. Ο Απόλλων βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα - δοκιμασία, με τα ερωτήματα να τον κατακλύζουν και να τον βγάζουν στους δρόμους της αναζήτησης. Ποιο θα είναι το τέλος αυτών των διαδρομών;

Αισθάνομαι μια ξεχωριστή αγωνία, μαζί με τη χαρά της δημιουργίας και του νέου τοκετού, την οποία επιθυμώ να μοιραστώ με τους φίλους μου. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους στηρίζουν την έκδοση του βιβλίου και βρίσκονται πλάι μου στον αγώνα της μνήμης, με κορυφαίο το σύνθημα «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση». Θερμές ευχαριστίες οφείλω στον Γιώργο Δαμιανό και τις εκδόσεις «24 γράμματα», για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλουν.

Λεπτομέρειες για την παρουσίαση του βιβλίου θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως".

Δημήτρης Βλαχοπάνος

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)