pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Πέτη Πέρκα στο Kontra Channel: «Το στοίχημα για τους υποψήφιους Προέδρους είναι να εμπνεύσουν τον κόσμο και να ξαναδώσουν ένα όραμα για το μέλλον» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη Βουλευτή Φλώρινας να αναφέρει αρχικά:

«Θεωρώ ότι το κλίμα είναι πολύ καλό και αρκετά ώριμο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια διαδικασία διαδοχής, αλλά και έπειτα από μια σκληρή εκλογική μάχη και ήττα. Περιμένουμε και τις πολιτικές πλατφόρμες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, ακούσαμε ήδη την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, περιμένουμε και το Νίκο Παππά και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διαδικασία, ελπίζω ότι θα επιβεβαιωθεί και στην Κεντρική Επιτροπή –τουλάχιστον εγώ θα το στηρίξω. Και βεβαίως, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο, όπου θα κάνουμε μια ενδελεχή ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, επικαιροποίηση της κομματικής μας γραμμής κτλ. Θα βρούμε το βηματισμό μας, απλά θέλει δουλειά και χρόνο».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος προεκλογικής δραστηριότητας για τους υποψηφίους, απάντησε: «Δεν είναι άγνωστα ούτε τα πρόσωπα, ούτε οι πολιτικές και η πορεία τους. Άλλωστε, πρόκειται για μια εσωκομματική διαδικασία, όσο ανοιχτή κι αν είναι. Θεωρώ ότι το στοίχημα είναι η συμμετοχή, την οποία νομίζω ότι θα επιτύχουμε, διότι ο κόσμος που μας παρακολουθεί, οι ψηφοφόροι μας, ακόμα και εκείνοι που δε μας ψήφισαν, κυρίως όμως όσοι γράφτηκαν στην προηγούμενη διαδικασία, έχουν αγωνία, αυτό είναι φανερό. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε ένα σοκ σε όλο το σώμα, γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι θα έρθουν να βάλουν το λιθαράκι τους, με την ψήφο και την επιλογή τους».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πού μπαίνει ο ‘πήχης’ συμμετοχής του κόσμου, η κα Πέρκα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δε θα διακινδυνεύσω κάποιο νούμερο, θα είμαστε σίγουρα χαμηλότερα από την προηγούμενη φορά, πιστεύω όμως ότι δε θα απέχουμε πάρα πολύ. Δεν ευνοεί σίγουρα και η ψυχολογία μετά την εκλογική ήττα, εκεί όμως βρίσκεται το στοίχημα για τους υποψηφίους, το πώς θα προσελκύσουν τον κόσμο και αν θα καταφέρουν να ξαναδώσουν ένα όραμα. Είναι σίγουρα ένα ‘βάρος’ για τον επόμενο ή την επόμενη Πρόεδρο, παράλληλα όμως και για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του κόμματος, αφού πρέπει να απευθυνθούμε ξανά στην κοινωνία, με πιο καθαρό λόγο.

Ειδικά για τα μέλη που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη φορά, πράγματι υπήρχε μεγάλη προσέλευση και ήταν εντυπωσιακό. Να σημειώσω όμως κάτι, με βάση την εμπειρία μου στη Φλώρινα από το διάστημα εκείνο, μέχρι τις πρόσφατες εκλογές. Ενώ κάναμε  όλες τις διαδικασίες για την υποδοχή νέων μελών, διαπίστωσα ότι τελικά όλος αυτός ο κόσμος δεν ενεργοποιήθηκε. Δώσαμε μια σκληρή μάχη και καταφέραμε μέσα στο γενικό χαμό να πάρουμε ένα αρκετά καλό ποσοστό – 25% στις πρώτες εκλογές και 22% τις δεύτερες – που σημαίνει ότι κάποιος κόσμος έτρεξε πολύ. Πολλά όμως από τα νέα μέλη, όταν προσπαθήσαμε να τους κινητοποιήσουμε, μας είπαν ότι εμείς ήρθαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλαμε να βγάλουμε Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα και να δώσουμε μια ώθηση στο κόμμα, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μια κομματική διαδικασία. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε, ότι δηλαδή πολλοί είναι ζορισμένοι και απογοητευμένοι, οπότε δεν έχουν μεγάλη διάθεση να παρακολουθήσουν.

Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα, θέλω να τονίσω όμως ότι είναι πολύ άδικο για τον επόμενο ή την επόμενη Πρόεδρο, να γίνεται συνεχώς σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Αριστερά και για τη χώρα. Ο κόσμος πρέπει να εμπνευστεί από τη συνολική λειτουργία και την πολιτική γραμμή του κόμματος, από τα στελέχη του, όχι μόνο από ένα πρόσωπο. Η τόσο προσωποκεντρική στάση μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Ενώ όταν έχεις καθαρό λόγο και ένα όραμα για το πού θέλεις να πας το κόμμα, αλλά και πώς φαντάζεσαι τη χώρα κάποια χρόνια μετά, με όλες αυτές τις κρίσεις που έρχονται η μια πάνω στην άλλη, τότε μπορείς να εμπνεύσεις πολύ κόσμο και να του δώσεις να καταλάβει ότι μπορεί να συμμετέχει στο σχεδιασμό του μέλλοντος.

Δε θέλω να σχολιάσω τις τοποθετήσεις των υποψήφιων Προέδρων, γιατί αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, θα υπάρχει και συνέχεια. Και κείμενα θα γράψουν και πλατφόρμες θα δώσουν, για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο το πώς οραματίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, υπάρχει κάποιος κόσμος που όσο χρόνο και να είχαμε και όσες πλατφόρμες, πάλι δε θα ενδιαφερόταν. Έτσι είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν παρακολουθεί κι αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος με τα κριτήριά του θα εξετάσει ποιος από τους υποψηφίους του ταιριάζει. Ελπίζω τα κριτήρια αυτά να βασίζονται στο τι πρεσβεύει ο καθένας και να μη δούμε κριτήρια που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο, διότι αυτά αποστρέφουν την προσοχή από το μείζον και το σοβαρό, που είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  απαραίτητος για την κοινωνία και για την πορεία της χώρας, άρα η συζήτηση πρέπει να γίνει –τουλάχιστον όσο περνάει απ’ το χέρι μας - όσο το δυνατόν πιο πολιτική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό κι ας κουραστούμε λίγο, ας κουράσουμε και το μυαλό μας, ας διαβάσουμε και λίγο παραπάνω κι ας ακούσουμε και λίγο παραπάνω».

Στο αιχμηρό σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι ο κ. Τσακαλώτος με τις δηλώσεις του για το πώς «οραματίζεται» τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές ότι όλα όσα σκέφτεται για το κόμμα, δεν υπήρχαν με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, η Βουλευτής Φλώρινας ήταν κατηγορηματική: «Ο καθένας δίνει το όραμά του, χωρίς να υπάρχει σύγκριση του πριν με το μετά. Φυσικά, αυτά που άκουσα από τον κ. Τσακαλώτο, δεν είναι αυτονόητα. Άρα είναι πολύ σοβαρό να τα ακούμε από κάποιον που διεκδικεί την Προεδρία του κόμματος, εμένα μου άρεσε που έβαλε αυτό το στοιχείο.

Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κέρδισε την κυβέρνηση ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κρίσιμες συνθήκες, ‘άνοιξε’ ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και άγγιξε πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, έφτασε να κυβερνήσει και μετά κάπου δημιουργήθηκε ένα μπέρδεμα στο αν είμαστε Αριστερά ή κεντροαριστερά. Εκεί άρχισαν να χάνονται, από την κουβέντα τουλάχιστον, και στην πρακτική σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποια αυτονόητα, το πώς θα λειτουργούσε.

Θα σας πω ένα πολύ απλό παράδειγμα, με βάση την πολύχρονη εμπειρία μου στο κόμμα. Όταν ήμασταν ένα κόμμα του 5%, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να βρούμε εκλογικούς αντιπροσώπους. Ήταν ένα κόμμα σύσσωμο στις εκλογές που δούλευε με το όραμα και με την ελπίδα. Όταν όμως το κόμμα μεγάλωσε, ξαφνικά αυτό το αυτονόητο καθήκον, το να περάσω από το εκλογικό κέντρο, να πάρω ένα ψηφοδέλτιο, να πάω σε ένα εκλογικό τμήμα, άρχισε να μην είναι τόσο αυτονόητο και να πρέπει να το δουλέψεις. Γιατί άλλαξε και η δομή και η λειτουργία του κόμματος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά είναι καλό να το ξαναβάλουμε στο τραπέζι. Αυτό είναι που εγώ λέω όραμα, έμπνευση στην κοινωνία, αλλά και εντός του κόμματος».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κα Πέρκα να απαντά στο αν πιστεύει ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια αυτοκριτικής. «Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η αρχή όλων των τοποθετήσεων. Κανείς δεν μπορεί να φύγει από αυτόν τον πειρασμό - κι εγώ αν τοποθετηθώ, δεν μπορώ να μην πω δυο πράγματα για το τι θεωρώ ότι έφταιξε. Κι αυτό δεν είναι κακό, γιατί αν κάνεις μια αποτίμηση – έστω και προσωπικά ο καθένας – του τι έφταιξε, μπορείς να πεις τι πρέπει να γίνει χονδρικά την επόμενη μέρα. Άρα πώς πρέπει από δω και πέρα να επικαιροποιήσουμε την πολιτική μας, να κάνουμε το λόγο μας πιο αιχμηρό, πιο καθαρό. Η αυτοκριτική λοιπόν είναι καλή, απλά να μη φτάσουμε και στο αυτομαστίγωμα, πρέπει να τελειώσει αυτό πολύ γρήγορα».

Δείτε εδώ το video:

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Super Market
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας