pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βουλή: «Παρέα» με Σπαρτιάτες και Νίκη ψηφίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τους απόδημους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με τη θετική ψήφο των κομμάτων της ακροδεξιάς λύνει η κυβέρνηση την κοινοβουλευτική εξίσωση για τις 200 ψήφους που απαιτούνται προκειμένου να μην οδηγηθεί

στον κάλαθο των αχρήστων το σχέδιο νόμου για την άρση των προϋποθέσεων αναφορικά με την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού. Τη ρύθμιση στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο τάσσεται υπέρ «για λόγους αρχών», ενώ συνολικά το νομοσχέδιο φέρεται να συγκεντρώνει 220 ψήφους.

Στην αρχή της συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για νομοθέτημα με υψηλό συμβολισμό και πρόσθεσε πως «η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 είναι εφικτή». Τόνισε δε πως «είναι προς το συμφέρον μας να κρατήσουμε τους έλληνες του εξωτερικού κοντά μας» και επισήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά τα κριτήρια της ψήφου των αποδήμων.

«Συνθήκη υπονόμευσης της αυτοκυβέρνησης του λαού»

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάξεις εξέφρασε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Η πρόταση για κατάργηση των κριτηρίων γεννά κίνδυνο για τη δημοκρατία, καθώς δημιουργείται συνθήκη υπονόμευσης της αυτοκυβέρνησης του λαού» είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης δύο τροπολογιών. Η μία θα αφορά την πρόταση που είχε διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση και στο παρελθόν για κλειστό σύστημα εκπροσώπησης των αποδήμων και η δεύτερη θα διευκολύνει την ψήφο των ημεδαπών από τον τόπο εργασίας τους.

«Ψηφίζουμε παρά τον κυβερνητικό τακτικισμό…»

Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο ειδικός αγορητής, Παναγιώτης Δουδωνής, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει. «Ψηφίζουμε παρά τον τακτικισμό και τον ωφελιμισμό της κυβέρνησης, γιατί είναι θέμα αρχών» είπε.

Κατά τάχθηκε το ΚΚΕ, με τον Γιάννη Γκιόκα να υπογραμμίζει πως η ΝΔ υπονόμευσε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, γεγονός που οδήγησε στη χαμηλή συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές. «Ανοίγει πολύ σοβαρά ζητήματα η συγκεκριμένη, ακόμα και ζητήματα κυριαρχίας…» ανέφερε και χαρακτήρισε προπομπό του νομοσχεδίου τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έσπευσε από την πρώτη μέρα να δηλώσει πως το στηρίζει.

Σε σχέση με την Ελληνική Λύση, ο Παύλος Σαράκης επισήμανε πως «είμαστε αντίθετοι ακόμα και με τον τίτλο του νομοσχεδίου», συμπληρώνοντας πως η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για τις ψήφους. Ο κ. Σαράκης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να γίνει καταγραφή των Ελλήνων της διασποράς, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», καθώς δεν μπορούν να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα ψηφοφόροι που δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη για την επιλογή τους στην κάλπη.

«Ναι» από Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση

Την πρόθεση να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι ειδικοί αγορητές των Σπαρτιατών και της Νίκης, Πέτρος Δημητριάδης και Γιώργος Αποστολάκης αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Καζαμίας, ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, επανέλαβε τη θετική στάση του κόμματός του για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου. «Θα διατηρήσουμε τη θέση μας, δεν θα μετακινηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)
Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Απριλί…