pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις τιμές των τροφίμων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ελλάδα εμφανίζει υψηλότερο ποσοστό ανατιμήσεων σε συνολικά έντεκα προϊόντα μεταξύ, των οποίων το κρέας, τα φρούτα, το βούτυρο και τα αυγά.

Την «πρωτιά» της Ελλάδας κατέγραψε η Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αφού στη χώρα μας σημειώθηκε η υψηλότερη μηνιαία αύξηση τιμών, 3,3%, στην κατηγορία των τροφίμων, όχι μόνο στην Ευρωζώνη αλλά συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Στη λίστα της Eurostat που εξετάζει τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή σε 25 βασικές κατηγορίες διατροφής, η Ελλάδα εμφανίζει υψηλότερο ποσοστό ανατιμήσεων σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. σε συνολικά έντεκα προϊόντα μεταξύ, των οποίων το κρέας, τα φρούτα, το βούτυρο και τα αυγά.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr παρά τις προσδοκίες ότι σύντομα ο δείκτης καταναλωτή τροφίμων θα εμφανίσει υποχωρητικές τάσεις, τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζεται η αγορά επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις που διέβλεπαν ότι ο κλαδικός πληθωρισμός είναι «μακράς διάρκειας» και θα παραμείνει και το 2024, ενώ οι τιμές δεν αναμένεται ότι θα επιστρέψουν ποτέ στα επίπεδα του 2021.

ΠΗΓΗ: www.rosa.gr 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)
Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Απριλί…