pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για τον καύσωνα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεχιστεί ο καύσωνας και επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα supermarkets, στις αποθήκες, στα πολυκαταστήματα, χώρους εστίασης

, delivery και σε εργοστάσια της περιοχής είμαστε  εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των εργαζόμενων.

Λόγω της έκθεσης σε αυτές τις συνθήκες σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση, τα ωράρια  και προγράμματα λάστιχο, το κόψιμο ρεπό ακόμα και τη στέρηση του  διαλείμματος λόγω φόρτου εργασίας, φτάνουν στο σημείο εργαζόμενοι να οδηγούνται μέχρι και στον θάνατο όπως η πρόσφατη περίπτωση του ντελιβερά στη Χαλκίδα.

Ας αναλογιστούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 40αρια σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα περί αυστηρών συστάσεων του Υπουργείου εργασίας προς την εργοδοσία είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε! Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα της υγείας και της  ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους, για την εργοδοσία είναι περιττό κόστος, ότι οι έλεγχοι από την αρμόδιες υπηρεσίες είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο καθώς λόγω των πολών καταγγελιών και της ελλειπούς στελέχωση του ΣΕΠΕ δεν μπορούν να γίνου άμεσα οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική ασυδοσία που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τις ζωές μας.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Μόνο με την συλλογική μας δράση μέσα από το σωματείο μπορούμε να προστατεύουμε τις ζωές μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη διστάσουν να απευθυνθούν στο σωματείο, όπου δεν λαμβάνονται μέτρα που να διασφαλίζουν ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα:

  1. 1.Άμεση διακοπή των εργασιών εκφόρτωσης – παραλαβής  εμπορευμάτων εκτός καταστήματος, η διανομή deliver και courrier όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C.
  2. 2.  Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  3. 3.Συχνά διαλείμματα αντίστοιχης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, την ένταση της εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  4. 4.Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  5. 5.Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
  6. 6.Δημιουργία κατάλληλων κλιματιζόμενων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.
  7. 7.Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας
  8. 8.Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια με ευθύνη της εργοδοσίας

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)
Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Απριλί…