pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Φωτιά στη Ρόδο: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο - Καίγονται σπίτια (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δίχως τέλος είναι η καταστροφή στη Ρόδο, με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται και τη φωτιά να μετατρέπει σε στάχτη παρθένο δάσος, ζώα, σπίτια, καταστήματα και περιουσίες.

Το μέτωπο στο Ασκληπιείο παρουσιάζει μεγάλη αναζωπύρωση, ενώ επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε Γεννάδι και Βάτι. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 από Τουρκία και 1 από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 3 από Αίγυπτο και 2 για τον συντονισμό τους.

«Καίγονται σπίτια» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής, Δημήτρης Ζαννετούλης, τονίζοντας -ιδιαίτερα φορτισμένος- ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καμένη γη.

Σημιεώνεται ότι, πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)
Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Απριλί…