pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πυρκαγιά στη Χίο: Καλύτερη η εικόνα μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν χωριά (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η φωτιά ξεκίνησε από τροχαίο ατύχημα σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση στα βορειοδυτικά του νησιού και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις .

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στην πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.  

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα που συνέβαλαν στον περιορισμό του μετώπου.

Επί τόπου επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 18 οχήματα, από τους οποίους 10 μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από τη Λέσβο και 27 αεροπορικώς από Αθήνα, καθώς και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.  Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, οι κάτοικοι των οικισμών Διευχά και Κατάβαση έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η φωτιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Ο οδηγός συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα κατηγορούμενος και για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Πυρκαγιά Χίος

Πυρκαγιά Χίος

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Οι νεκροί της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν σιωπούν | Δείτε το βίντεο
Σάββατο 18 Μαΐου 2024: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Σωματείο

Σωματείο "Σπάρτακος": ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Το δάκρυ της μνήμης


19 Μαΐου | Ημέρα μνήμης για τα 353.000 θύματα του Τουρκικ…

Με μια απόφαση - ντροπή το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μπαίνει σε «prive» λειτουργία μόνο για τους VIP του Conference Cup!
Λαμία: Δεκάδες μαθητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση σχολικού γεύματος
«Μένα με Λένε Σωθικο» / Σήμερα Κυριακή 19  Μαΐου στο «Τέλος του Κόσμου» στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Θ. Κασαπίδη
Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα αμείλικτα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων