pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η χώρα στην εντατική, τα φασιστοειδή που αλωνίζουν κι η στάχτη στα μάτια (άρθρο της Σεμίνας Διγενή)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γίναμε η χώρα που κανονικότητά της είναι να καίγεται τα καλοκαίρια και να πνίγεται το χειμώνα.

Με τους κατοίκους της να δολοφονούνται στα μέσα μεταφοράς, σε καρότσες αγροτικών, σε εργοστάσια..

Μια χώρα ρημαγμένη, γεμάτη παγίδες θανάτου, με άνθρωπους και ζώα να απανθρακώνονται, κόπους ζωής να χάνονται, το μέρος εκείνο όπου όλα αφήνονται να γίνουν στάχτη.

Στάχτη οι «παράτυποι μετανάστες», τα ζώα, τα σπίτια, οι ναοί, τα μαγαζιά, τα νοσοκομεία, όλα στάχτη…

Η όμορφη χώρα, όμορφα καίγεται...

Αβοήθητη, ανυπεράσπιστη, εγκλωβισμένη σε αμέτρητα εφιαλτικά πύρινα μέτωπα, με άφαντο το "επιτελικό" κράτος, άφαντους τους περιφερειάρχες (νυν και υποψήφιο), άφαντους από την μάχη και τους υποψήφιους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής. Αυτούς δηλαδή, των οποίων τα κόμματα έβαλαν τη σφραγίδα τους στην έλλειψη του αντιπυρικού σχεδιασμού. Άφαντος και ο πρωθυπουργός, μέχρι να επιμεληθεί την πρέπουσα για την περίσταση αξυρισιά, με δυο λόγια άφαντοι όλοι όσοι θα έπρεπε να είναι παρόντες από το πρώτο λεπτό. Όλοι αυτοί που με την εγκληματική τους πολιτική θεωρούν ενδεδειγμένη μέθοδο "πολιτικής προστασίας" και “αντιπυρικού σχεδιασμού”, την πρακτική του 112 «φύγετε να σωθείτε».

Μόνο το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, με όλες τις δυνάμεις του, στις εστίες των πυρκαγιών προσπαθώντας να συνδράμει να σωθεί ό,τι ακόμα σώζεται.

Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που πληρώνουμε τα ίδια τραγικά αποτελέσματα της επιλεκτικής ανικανότητας κράτους και κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που έχει επιλέξει να αφήσει κενά στην πυροσβεστική (έχουν φτάσει τις 4.000 οργανικές θέσεις), για να χαρίσει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους πολεμικούς εξοπλισμούς που στέλνει στην Ουκρανία. Προέχει γι αυτήν - την ώρα που καίγονται άνθρωποι, περιουσίες

και ο όποιος δασικός πλούτος έχει ξεφύγει από τη λαίλαπα- το προκλητικό τραπέζωμα και οι γελαστές φωτογραφίες με τον Ζελένσκι και το βαθύ μπλέξιμό μας σε έναν πόλεμο που μόνο ζημιά μας κάνει. (Αλήθεια, θα μας πει, τι οπλικά συστήματα προτίθεται να δώσει στο Κίεβο ο κ. Μητσοτάκης;)

Όσο για τα κανάλια, συνεπή στον προγραμματισμό τους, συνέχιζαν όλες τις προηγούμενες μέρες κανονικά το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα και κάποιοι "δημοσιογράφοι" καθησύχαζαν το κοινό, υπογραμμίζοντας ανερυθρίαστα ότι "τουλάχιστον δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, παρά μόνο κάποιοι μετανάστες", υπογράφοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο το τέλος της δημοσιογραφίας!

Τηλεόραση συνεχούς παραγωγής στάχτης, για τα μάτια των τηλεθεατών! 

Κατ' εξακολούθηση έγκλημα, η φασιστική δράση

Και μέσα στο χαμό, είχαμε και τα φασιστοειδή να αλωνίζουν και να " μπαγλαρώνουν" σε τρέιλερ μετανάστες, ενοχοποιώντας για τις φωτιές τους ξεριζωμένους, αποδεικνύοντας στην πράξη με αυτήν την αποτρόπαια πράξη, το πώς συνδέονται η εγκληματική μεταναστευτική πολιτική και η απουσία πρόληψης. 

Μόνο όταν η απογοήτευση όλων μας γίνει οργή, κι η οργή  γίνει δράση, μόνο αν δυναμώσει η λαϊκή κινητοποίηση και η αλληλεγγύη θα σώσουμε ό,τι σώζεται

Γιατί δεν πάει άλλο!

Όλοι αύριο στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο,  στις 7:30 μ.μ στην πλατεία Συντάγματος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

***

Ο επίλογος αυτού του κειμένου, ανήκει στον Σεφέρη.

"Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.

Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε

Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.

Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη…

Βρήκαμε τη στάχτη.

Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα."

 

* H Σεμίνα Διγενή, είναι βουλευτής του ΚΚΕ, δημοσιογράφος

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη