pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιώργος Αμανατίδης: «Μια οφειλόμενη απάντηση αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΑΝΚΟ»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε συνέχεια των όσων ανυπόστατων, σκοπίμως  ή από άγνοια, διατυπώθηκαν από τον κ. Γιώργο Κασαπίδη σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ΤΟP Channel

, για θέματα που αφορούν στα οικονομικά στοιχεία της ΑΝΚΟ για τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία δεν μας δόθηκε επαρκής χρόνος για απάντηση λόγω του παραληρηματικού λόγου του, αποκαθιστούμε την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τα πραγματικά και δημοσιευμένα κατά το νόμο στοιχεία:

  1. Από την ίδρυση της ΑΝΚΟ
    (έτος 1985) όλες οι χρήσεις ήταν κερδοφόρες μέχρι και τη χρήση του 2019, (έτος αποχώρησής μου προκειμένου να συμμετέχω στις εθνικές εκλογές), με εξαίρεση το 2018. 

Αξιοσημείωτο λοιπόν είναι ότι, επί 32 συνεχή χρόνια παρουσίαζε θετικούς ισολογισμούς.

  1. Το 2018 η εταιρεία δημιούργησε,  ως όφειλε βάσει νόμου, προβλέψεις  άνω του 1,0 εκατομμυρίου € από ανείσπρακτες απαιτήσεις πελατών (κατά κύριο λόγο οφειλόμενες σε δράσεις τεχνικής υποστήριξης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης), κάτι που αιτιολογεί τις ζημίες του συγκεκριμένου έτους. Οι προβλέψεις αυτές εισπράχτηκαν σταδιακά τα επόμενα χρόνια και συνέβαλαν στο να προκύψουν θετικά αποτελέσματα χρήσης για τις επόμενες χρήσεις, που διαφορετικά θα ήταν αρνητικές. 

Άλλος ένας παράγοντας ήταν η μειωμένη εισροή πόρων στην περιοχή, το 2018, για τη χρηματοδότηση δράσεων υπέρ των Ο.Τ.Α. που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο εργασιών της ΑΝΚΟ.

  1. Παρά τη βοήθεια που είχαν οι επόμενες χρήσεις από την αναστροφή των προβλέψεων που προαναφέρθηκαν, το έτος 2020 η ΑΝΚΟ εμφανίζει ζημίες άνω των 500.000 €, χρήση στην οποία δεν είχα καμιά θέση ευθύνης αν και όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, υπήρξε σημαντική βοήθεια από την έναρξη εισροής των ανείσπρακτων εσόδων βάσει προβλέψεων του έτους 2018.

Συμπερασματικά, αν δεν υπήρχε η βοήθεια των ανείσπρακτων εσόδων που είχαν προβλεφθεί το έτος 2018, η ΑΝΚΟ προφανώς θα είχε ζημιογόνες και τις επόμενες χρήσεις υπό την ενεργή διοίκηση του κ. Κασαπίδη. 

Επισημαίνουμε ότι, όταν διαβάζουμε τα οικονομικά στοιχεία μιας επιχείρησης το αποτέλεσμα της ετήσιας χρήσης αποτυπώνεται στην εγγραφή «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ» και όχι στα Αποτελέσματα Εκμετάλλευσης.

Επιπρόσθετα, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει σημαντικά θέματα και την επίδραση της δεκαετούς οικονομικής κρίσης (2009 έως 2019) στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας και της περιοχής μας, επομένως και στη λειτουργία της ΑΝΚΟ που δεν περιβάλλεται από μια γυάλα προστασίας έναντι κάθε αρνητικής επίπτωσης στη χώρα.

Ο κ. Κασαπίδης θα έπρεπε να γνωρίζει, ως Πρόεδρος και της ΑΝΚΟ, ότι η παρουσίαση ζημιών σε τρεις συνεχόμενες διαχειριστικές χρήσεις οδηγούν στη λύση της εταιρείας βάσει νόμου. Αυτό και μόνο διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε μια προσπάθεια παρουσίασης στρεβλής εικόνας. 

Επιπροσθέτως επισημαίνεται:

  1. Η εταιρεία λόγω της πολύχρονης χρηστής διαχείρισης δημιούργησε μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια προκειμένου να ανταπεξέλθει τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης όπως και μετά την αποχώρησή μου.
  2. Την ίδια δύσκολη περίοδο, η ΑΝΚΟ συνέχισε να παράγει σημαντικό και χρήσιμο έργο ως όφειλε (πολλά από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που ακόμη και σήμερα υλοποιούνται προωθήθηκαν με τη συμβολή της), ανοίγοντας δρόμους προς όφελος της ανάπτυξης, με ισορροπημένη διαχείριση, συνδυάζοντας ρευστότητα, αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς όλους τους φορείς και συνέχιση της βιωσιμότητάς της χωρίς να μειώσει το προσωπικό της! 

Είμαστε υπερήφανοι όλοι όσοι συμβάλαμε σε αυτό, στελεχιακό δυναμικό και Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί συνυπήρξε παραγωγικά με τους φορείς και υποστηρικτικά κυρίως στους Δήμους παρέχοντας διαρκή επιστημονική υποστήριξη ως ενεργή εταιρεία της αυτοδιοίκησης. 

Άλλωστε, μέσω της προσφοράς και της εξωστρέφειας αναδείχτηκε στα προηγούμενα χρόνια ως η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη Αναπτυξιακή Εταιρεία της χώρας ενώ η εμπειρία της έγινε οδηγός για άλλες περιοχές.

  1. Μέχρι την αποχώρηση μου ως Βουλευτής, η ΑΝΚΟ Α.Ε.

ü δεν όφειλε ποσά σε κανένα προμηθευτή,

ü δεν είχε σε εξέλιξη κανέναν δανεισμό,

ü είχε καλή συνεργασία με όλους τους εταίρους και όχι μόνο,

ü ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της καταβάλλοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές,

ü είχε υψηλού επιπέδου εργαζόμενους με σημαντική εγκατεστημένη γνώση, χρήσιμη για την πρόοδο της περιοχής μας. 

Και αναρωτιέται κάθε καλόπιστος ακροατής ή αναγνώστης αν, η ατυχής κρίση του κ. Κασαπίδη για τα οικονομικά στοιχεία της ΑΝΚΟ, χωρίς να μπορεί να τα εξηγήσει, ήταν αποτέλεσμα της κατηφόρας του ή της εγωκεντρικής αντίληψής του ότι η ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας είναι προνόμιο μόνο του ιδίου και των συνεργατών του. 

Οι πολίτες κρίνουν κι εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε την αξία που έχουν και όχι να τους υποτιμάμε. Έχουν άλλωστε κρίση και μνήμη. 

Δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου χωρίς ακραίους λεκτικούς ακροβατισμούς που αγγίζουν τα όρια του αξιόποινου, προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μας και του οποίους καταδικάζουμε.

Διότι για εμάς ο τόπος μας είναι πάνω από όλα.

Γιώργος Αμανατίδης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

«Συμμαχία για την Ανάπτυξη»

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)