pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: "Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας έστειλαν ένα ακόμα σήμα κινδύνου"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τις ώρες αυτές το μυαλό όλων μας είναι δίπλα στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται με το χειρότερο τρόπο από την τελευταία κακοκαιρία, χάνοντας δικούς τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους.

Εκτός από την ηθική μας συμπαράσταση θα πρέπει ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να τους συνδράμουμε όπως και όσο μπορούμε περισσότερο και γι’ αυτό ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα αυτό και ν’ αποφασίσουμε σχετικά.

Ωστόσο, βλέποντας τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλά μέρη της χώρας μας, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε πως είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που οφείλεται στην έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον που ζούμε.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έστειλαν και σε μας, εδώ στη Δυτική Μακεδονία, μια προειδοποίηση, ένα ακόμα σήμα κινδύνου. Όλα μπορεί να χαθούν μέσα σε λίγες ώρες.

Για χρόνια, το περιβάλλον του τόπου μας δοκιμάστηκε σκληρά λόγω της λιγνιτικής παραγωγής.

Σήμερα, με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση βλέπουμε:

-          Τη ΔΕΗ να αρνείται, ουσιαστικά, την πλήρη αποκατάσταση των εδαφών, που είναι δική της υποχρέωση.

-          Να έχουμε την αθρόα και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, χωρίς συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο και, κυρίως, χωρίς καμιά πρόβλεψη για τις συνέπειες που θα έχει αυτή στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον μας και το οικοσύστημα της περιοχής.

Για όλα αυτά, ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ είναι ο μόνος που φωνάζει εδώ και καιρό και έχει καταφύγει γι’ αυτό και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είμαστε υπέρ των επενδύσεων, θέλουμε όσο κανείς την ανάπτυξη, αλλά με βάση συγκεκριμένο σχέδιο που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Γραφείο Τύπου

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη