pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: "Μαζικό και προδιαγεγραμμένο έγκλημα οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και αλλού, ο αριθμός των νεκρών, των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων, οι τεράστιες ζημιές σε σπίτια, αγροτική παραγωγή

, υποδομές είναι αποτέλεσμα του συνειδητού ξεπουλήματος, της ιδιωτικοποίησης, του κατακερματισμού και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους για την κερδοφορία των πολυεθνικών ομίλων και των δορυφόρων τους.

Αυτή η πολιτική σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, και εθνικό επίπεδο είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την κλιματική αλλαγή. Την οποία επικαλούνται τώρα οι ίδιοι που την προκάλεσαν, οι ίδιοι που τη συνεχίζουν. Οι ίδιοι που την επιτείνουν με την καταστροφική "πράσινη ανάπτυξη" των πολυεθνικών κερδών, φυτεύοντας ανεξέλεγκτα γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά εκεί που έπρεπε να υπάρχουν δάση για να μας προστατεύουν. Το κέρδος των επενδυτών αναδείχτηκε σε «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον» ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί το υπέρτατο δημόσιο έγκλημα.

Οι μεγα-πυρκαγιές και  οι μεγα-πλημμύρες δεν είναι «θεομηνίες», «απρόβλεπτες», «πρωτοφανείς». Χρόνια τώρα οι τίμιοι και ευσυνείδητοι επιστήμονες τις προέβλεπαν, προειδοποιούσαν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε πολύ καλά. Συνέχισε το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερη ένταση. Τέσσερα χρόνια τώρα επιδόθηκε στο συστηματικό  ξεχαρβάλωμα του κρατικού τομέα. Έκοψε κομματάκια την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ. Ο ΑΔΜΗΕ παράτησε τη συντήρηση του δικτύου μετατρέποντας το σε μεγα-εμπρηστή. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, με τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη και τις άλλες αντι-μεταρρυθμίσεις τους, έκοψαν τον  κρατικό μηχανισμό σε κομμάτια που το ένα δεν ξέρει τι κάνει το άλλο. Και μετά, το υπουργείο ρίχνει την ευθύνη στον περιφερειάρχη, αυτός στο δήμαρχο, αυτός στον γενικό γραμματέα του υπουργείου και όλοι μαζί στην ατομική ευθύνη του πολίτη που δεν ακολούθησε τις οδηγίες εκκένωσης του 112.

Αντί για αντιπλημμυρικά έργα, η κυβέρνηση ξοδεύει χρήμα για τον Ζελένσκι, το ΝΑΤΟ και την πολεμική βιομηχανία. Αντί για πυροσβέστες προσλαμβάνει αστυνομικούς. Άλλαξε όλους τους νόμους προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών για τους "επενδυτές" κι ετοιμάζεται να αλλάξει τώρα και το Σύνταγμα με τη βοήθεια πάλι του ΠΑΣΟΚ και του υπό νέα μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ. 

Ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός και η δράση του.

Άμεσα απαιτείται η συνδρομή των πληγέντων με νερό, τρόφιμα, ρουχισμό, καταλύματα, από όλους τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, από τον καθένα μας και την καθεμιά.

Ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη ενός συνεχούς, επίμονου κι ενωτικού αγώνα για την επιβολή πανκοινωνικών μέτρων υπέρ της φυσικού περιβάλλοντος, των αστικών υποδομών και του κοινωνικού κράτους. Ένας αγώνας για τον κοινωνικό έλεγχο της ανεξέλεγκτης δράσης των πολυεθνικών, της αγοράς και του ανταγωνισμού. Για την εθνικοποίηση και κρατικοποίηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό και δημοκρατικό έλεγχο, με συνειδητή προοπτική την κοινωνικοποίηση και τον πανκοινωνικό σχεδιασμό. . 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Μπορεί και πρέπει να τιμωρηθεί άμεσα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές..

Κοζάνη 9/9/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Όλα όσα έγιναν στο
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market