pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δραματική εγκατάλειψη της Δυτικής Μακεδονίας | Γράφει η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ραχοβίτη (Κέλλυ) Καλλιόπη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία έχουν καταλήξει να είναι μια Λερναία Ύδρα, ένας ανίκητος εχθρός και μόνιμο δίλημμα για τους νέους,

καθώς και νέους γονείς που έχουν απογοητευθεί από την οικονομική και επαγγελματική κατάσταση στην περιοχή μας.

Τί θα μπορούσε να ‘πονέσει’ περισσότερο από την ερημοποίηση; Πόσοι από εμάς έχουμε κάνει τη σκέψη να εγκαταλείψουμε την εστία μας, τον τόπο μας γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε τις οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί είτε η ανεργία, είτε η χαμηλόμισθη εργασία .

Η Δυτική Μακεδονία είναι δυστυχώς η περιοχή της Ελλάδος που αντιμετωπίζει την χειρότερη κρίση τα τελευταία χρόνια. Η απογραφή του 2021 δείχνει ότι η Περιφέρεια έχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας με ποσοστό 10%, έναντι 3,5% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχει χαθεί η ζωντάνια στην Περιφέρεια, γιατί όσα ημίμετρα χαμηλόμισθης και προσωρινής απασχόλησης κι αν έχουν προσφερθεί, όσο κι αν μας παρουσιάζουν ένα ειδυλλιακό μοτίβο ανάπτυξης, οι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο θα εξακολουθούν να φεύγουν. Δεν μπορεί να κρατηθεί ο κόσμος πίσω, ούτε να δελεαστούν να επιστρέψουν αυτοί που έφυγαν, όσο ο τόπος δεν μπορεί να γίνει ελκυστικός και να προσφέρει δουλειές. Δυστυχώς οι ιθύνοντες μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια: ζήλο και κατάρτιση.

ΌΧΙ δεν είναι τωρινό το θέμα, ΟΜΩΣ πρέπει πλέον να το αντιμετωπίσουμε Αδιαμφισβήτητα, η Περιφέρειά μας κατέληξε να είναι μια ζώνη πλούτου και ευμάρειας για λίγους, και το χειρότερο, για λίγους και ‘παλιούς’.

Κάνοντας μια βόλτα, στα κεντρικά σημεία της πόλης, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Καστοριάς και Φλώρινας αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά αργοσβήνει, υπάρχει δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Υπάρχει σοβαρή ανάγκη για δίκαιη κατανομή κονδυλίων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανάταση της αγοράς, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διαφάνεια. Η διαφάνεια είναι ο σύμμαχος της κοινωνικής συνοχής και εξέλιξης. Οι διάφορες μικροσυντεχνίες, οι προωθήσεις ολίγων και όχι όλων, διώχνουν τους νέους, τους οδηγούν να εγκαταλείπουν τον τόπο. Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να απογοητεύει το παραγωγικό πληθυσμό, ούτε να αποτρέπει τη γένεση και υλοποίηση ιδεών και καινοτομιών. Είναι δεδομένη η αποτυχία του απερχόμενου Περιφερειάρχη και η απραξία του νεοεμφανιζόμενου αποτυχόντα βουλευτή. Είναι ακόμη πιο δεδομένο ότι η αποποίηση ευθυνών μας έφερε έως εδώ.

Ήρθε ο καιρός για πρωτοβουλία και επανεκκίνηση με τη συμβολή όλων.

 

Ραχοβίτη (Κέλλυ) Καλλιόπη

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΕΛΠΙΔΑ" για τη Δυτική Μακεδονία και επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη