pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πρωταθλητές... των χαμένων ευρώ: Από τον Επίτροπο Χαν... στις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες (του Γιάννη Στρατάκη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Φίλες και φίλοι, πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσα στον τοπικό τύπο και στο προφίλ μου, στο Facebook, ένα κείμενο προτροπής για στήριξη στην επικεφαλής

του Συνδυασμού «Ελπίδα», υποψήφιας Περιφερειάρχη, Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, με αιχμή τις άριστες γνώσεις και εμπειρία της στο σχεδιασμό, διαχείριση, υλοποίηση, Ευρωπαϊκών/αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Επειδή τη συζήτηση σήμερα φαίνεται να μονοπωλεί, και λογικά με τους τόσους υποψηφίους, η μάχη για τις Δημοτικές αρχές, αλλά και επειδή το κείμενο αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό και γόνιμες συζητήσεις, θεωρώ χρέος μου να εξηγήσω λίγο περισσότερο τα πιο σημαντικά του σημεία.

Με την ελπίδα να συζητήσουμε λίγο περισσότερο για την πολιτική παρά για τα πρόσωπα, και για την Περιφέρεια μας.

Η Περιφέρεια αποτελεί, πανευρωπαϊκά, και χάρη στην επιρροή της ΕΕ, το θεσμό με τη σημαντικότερη συνδρομή στον τομέα του σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο δείκτης της απορροφητικότητας που χρησιμοποιούμε ως σημείο κριτικής μας είναι ο κρισιμότερος, επειδή μετράει το ποσό των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλιών, που μαζί με τα Εθνικά, κατευθύνεται τελικά σε έργα ανάπτυξης. Δηλαδή άλλο η διαθεσιμότητα (=οι λαμπρές ανακοινώσεις και φωτογραφίες των φορέων), άλλο τελικά η απορρόφηση (=η ικανότητα και η σκληρή και μεθοδική δουλειά).

Η Περιφέρεια μας βρίσκεται διαχρονικά στον πάτο της απορρόφησης στη χώρα, αλλά και στην Ευρώπη, στην πιο κρίσιμη ώρα της (βλ. Απολιγνιτοποίηση).

Δεν το επινόησε ο Συνδυασμός μας αυτό, αλλά το είπε ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ κ. Α Σκάλκος, που επισκέφθηκε την περιοχή μας για να… επιπλήξει (ευγενικά) τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή για αυτή τη θλιβερή πρωτιά!

Θέση (σημ. Γ.Γ. ΕΣΠΑ) που να μου επιτρέψετε να σας θυμίσω, κατείχε η Γ. Ζεμπιλιάδου, και που όταν αποφασίστηκε από την τότε κυβέρνηση να αντικατασταθεί, αυτό είχε προκαλέσει τη μεγάλη αντίδραση του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Χαν, που προέρχεται μάλιστα από άλλο πολιτικό χώρο, είναι σε αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο, και κρίσιμο για την περιοχή μας. Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης. Πράγμα που τον κάνει να μην είναι κάποιος «τυχαίος», ή κάποιος κομματικός από την Αθήνα που ήρθε εδώ για τις φωτογραφίες και το καλό της παράταξης…

Αυτά τα λίγα ως προς το κρίσιμο της επιλογής μας σήμερα για όλες και όλους μας!

Είμαστε οι πρωταθλητές των χαμένων ευρώ, και των χαμένων ευκαιριών!

Πρέπει επιτέλους, μας αξίζει κάποια στιγμή, αυτό να σταματήσει!!

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING