pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ: Αποδεικνύεται πόσο ανίκανο είναι το αστικό κράτος να προστατέψει ζωές και περιουσίες (VIDEO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας από ολόκληρη τη Θεσσαλία άφησε ανεξίτηλο σημάδι στους όρους και τις συνθήκες της ζωής των κατοίκων, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Όπως ανέφερε, είναι τεράστιες οι καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, καλλιέργειες, μαγαζιά, ενώ η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή έχει καταστραφεί. Παραμένουν αποκλεισμένα χωριά χωρίς νερό και ρεύμα, με τους κατοίκους να είναι χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και χωρίς πρόσβαση σε δομές υγείας.

video

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι βιώνουμε ως λαός τις συνέπειες της λογικής κόστους – οφέλους, καθώς έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν αποφέρουν κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. «Διαπιστώσαμε όλη την τραγικότητα αυτής της πολιτικής στην πράξη και σε πόσο αίμα μεταφράζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σ. Διγενή σημείωσε ότι προέχει ο απεγκλωβισμός των κατοίκων και η τροφοδοσία τους. Πρόσθεσε ότι η έκταση και οι συνέπειες των καταστροφών τώρα αποκαλύπτονται και φαίνεται ότι υπάρχει μια υγειονομική βόμβα που μπορεί να σκάσει στα κεφάλια όλων.

Επίσης αποδεικνύεται ξανά πόσο ανίκανο είναι το αστικό κράτος να προστατέψει ζωές και περιουσίες, ενώ «ακραίο φαινόμενο» χαρακτήρισε την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. «Το περιβάλλον έχει αντίπαλο το σύστημα που το καταστρέφει και το εμπορεύεται», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ και επέρριψε ευθύνες για την απαξίωση της πολιτικής προστασίας σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που συναγωνίζονται για το ποιος θα εμπορευματοποιήσει περισσότερο το περιβάλλον.

Τα παραπάνω κόμματα, είπε, ως κυβερνήσεις εφαρμόζουν δασοκτόνα πολιτική, ενώ κανείς δεν έχει στόχο την επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για άμεσο καθαρισμό από τις λάσπες και τα φερτά υλικά, απαιτεί να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες απολυμάνσεις, να εξασφαλιστεί επιδημιολογική παρατήρηση με παρακολούθηση των μεταδοτικών νοσημάτων, να ενισχυθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση των ζημιών, να ενισχυθεί του ΕΚΑΒ, να αποκατασταθούν οι φθορές στο οδικό δίκτυο.

Ακόμα, τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί άμεσες αποζημιώσεις στο 100% όλων των ζημιών, να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων, να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, να γίνουν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, με ολοκληρωμένο σχέδιο με ευθύνη του κράτους και χρηματοδότηση, καθώς και έλεγχος στατικότητας των γεφυρών.

Η Σ. Διγενή επισήμανε ότι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που δοκιμάζονται και βοηθούν τους κατοίκους για να σωθούν σπίτια και περιουσίες.

πηγή: https://www.902.gr/

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…