pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το άθλιο αντεργατικό νομοσχέδιο – Στους δρόμους η απάντηση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» από τη Βουλή το άθλιο αντεργατικό και αντιδραστικό «εργασιακό» νομοσχέδιο του Αδ. Γεωργιαδή,

αφού μόνον οι βουλευτές της Ν.Δ στήριξαν το εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που προβλέπει εργασιακό 13ωρο μέσω της πολυαπασχόλησης, κατάργηση του 5νθήμερου και της “Κυριακής αργίας” για σειρά βιομηχανικών και παραγωγικών επιχειρήσεων.

Το νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε επί της Αρχής με 158 υπέρ και 138 κατά, δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Εργασίας δεν έκρυψε την πρόθεση του να ενεργοποιήσει εφεξής ένα σύστημα σκληρής καταστολής των απεργιών.

Χαρακτηριστικό ήταν το απόσπασμα από την καταληκτική του ομιλία στην οποία επισήμανε μεταξύ άλλων πως “το ερώτημα είναι: Όταν ένας εργαζόμενος ή η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να εργαστεί και κάποιοι έξω από την επιχείρηση τον εμποδίζουν αυτό παραβιάζει την συνταγματική διάταξη; Ναι την παραβιάζει”. Επισήμανε πως “στην Ελλάδα από την Δευτέρα αυτό δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει και δεν θα ξαναγίνει. Ο νόμος δεν ψηφίζεται για τυπικούς λόγους, ο νόμος ψηφίζεται για να εφαρμοστεί”.

 
 

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να υπερασπιστεί το περιεχόμενο του νομοθετήματος λέγοντας ότι “δεν καταργείται το 8ωρο” επισημαίνοντας ότι κυρώνεται ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει ότι η απασχόληση σε 2ο εργοδότη “είναι δικαίωμα του εργαζομένου”.

Σχολίασε πως “αυτό που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη το θεωρεί προστασία του εργαζομένου εσείς το θεωρείτε κατάργηση του 8ωρου”. Επίσης αναφέρθηκε στην διάταξη για την εργασία της 6ης μέρας λέγοντας πως δεν καταργείται το 5νθημερο γιατί η εργασία της 6ης μέρας είναι στις επιχειρήσεις που έχουν 5νθήμερο ωράριο. Όσοι επιλέξουν να εργαστούν 6η μέρα θα πληρώνονται περισσότερο”.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοθέτημα εξέφρασε με την χθεσινή του ομιλία ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας πως “κάνετε νόμο το παρελθόν” αφού “επιβάλλετε τις εργασιακες σχέσεις που ίσχυαν 1,5 αιώνα πρίν”.

Είπε πως το νομοσχέδιο είναι “ήδη καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων” τονίζοντας πως βασίζεται στην κατάργηση του 8ωρου ενώ “προχωράτε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους” και την “κατάργηση 5νθημερου σε επιχειρήσεις”. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι προβλέπεται η “απαραίτητη για την εργοδοσία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης” αφού “αυτό που προστατεύετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους”.

 

Από news247.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)