pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ελεύθεροι επαγγελματίες / Στο «στόχαστρο» Χατζηδάκη όσοι δηλώνουν έως 10.000 ευρώ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης,

εστιάζοντας σε όσους δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο που εκτός των αλλαγών στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα προβλέπει μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

«Σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, πάνω από το 60% δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από ότι ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 15-20%, από το 9% με τον οποίο φορολογούνται τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ σήμερα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μεταβληθούν οι συντελεστές φόρου για τα υψηλότερα εισοδήματα.

 

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως χάρη στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση έχει στα σκαριά 10 μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και για περιορισμό των μετρητών».

 

Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, δήλωσε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024 και επανέλαβε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata.

Αναφορικά με την ακρίβεια, σημείωσε ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και τόνισε ότι η κυβέρνηση «δίνει όσα μπορεί», χωρίς όμως να βάζει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ακρίβεια είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα» και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας. Είπε επιπλέον ότι μεσοσταθμικά η Ελλάδα στον πληθωρισμό κινείται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., ωστόσο στα τρόφιμα η ακρίβεια επιμένει, γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν τέσσερα πρόσθετα μέτρα από τον Κώστα Σκρέκα.

 

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας