pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εντός της εβδομάδας - Δεν καλύπτονται ούτε τα μισά υπάρχοντα κενά!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην πραγματικότητα τα κενά είναι περίπου 22.500

Οι 10.000 αναπληρωτές που αναμένεται να προσληφθούν στα τέλη της εβδομάδας δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε τα μισά εκπαιδευτικά κενά τα οποία ξεπερνούν τις 20.000!

Σύμφωνα με ενημέρωση του Patreas/pde η Α' Φάση για πρώτη φορά στα χρονικά δεν είχε καθόλου προσλήψεις από Τακτικό Προϋπολογισμό, πιστώσεις που παραδοσιακά πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια Γενική.

Πέρυσι η Α' Φάση είχε 1500 προσλήψεις από Τακτικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, ξέρουμε από πέρυσι ότι είναι γενικότερη κατεύθυνση να μειωθούν οι πιστώσεις για Αναπληρωτές από Τακτικό Προϋπολογισμό, αλλά εδώ μιλάμε για μηδενισμό (μέχρι στιγμής).

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» η Πράξη «Υποστήριξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για μαθητές», που μπορεί να δώσει άλλες 500 πιστώσεις στη Δευτεροβάθμια Γενική. Δεν ξέρω γιατί τόση καθυστέρηση φέτος, ενώ πέρυσι πάλι άργησε να ενταχθεί αλλά όχι τόσο.

Φυσικά, ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε τα μισά εναπομείναντα κενά.

Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι με ακάλυπτα 47.000 - 28.000 προσλήψεις (Σ.Σ. καμιά 300αριά μη αναλήψεις) = 19.000 κενά από την Α' Φάση και χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται ΔΥΕΠ και τα 950 ΖΕΠ Πρωτοβάθμιας, τα κενά είναι λιγότερα από 20Κ.

Στην πραγματικότητα είναι περίπου 22,5Κ.

Φυσικά μιλάμε για τα κενά που έφθασαν στο Υπουργείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα οποία το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνονται στη δική του πραγματικότητα (και στην Α' Φάση αν προσέξατε δεν διαψεύστηκε ότι έφθασαν 47Κ κενά, αλλά ότι τα κενά που έφθασαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται το Υπουργείο).

Τώρα το τι αναγράφεται ότι "με 10.000 Αναπληρωτές το Υπουργείο Παιδείας θα καλύψει όλα τα κενά τα οποία έχουν καταγραφεί κι έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης", κανείς σώφρων άνθρωπος δεν το πιστεύει.

 

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING