pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΚΚΕ: Kοινοβουλευτικη παρέμβαση για την ολοκλήρωση του έργου εκσυγχρονισμός και επέκταση του αρδευτικού δικτύου Μεσοβούνου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αγωνιούν οι αγρότες της περιοχής της Τ.Κ.  Μεσοβούνου για τον κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί τελικά το έργο “Εκσυγχρονισμός και επέκταση

αρδευτικού δικτύου Μεσοβούνου”, ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και αφορά τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, έκτασης 2.050 στρεμμάτων και την επέκτασή του σε επιπλέον 3.200 στρέμματα. Τροφοδοτείται από το φράγμα Μεσοβούνου στο όρος Βέρμιο, χωρητικότητας 869.000 κυβικών μέτρων νερού, το οποίο γεμίζει από τις πηγές, που βρίσκονται πάνω από τον ταμιευτήρα.

Το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ η  σύμβαση του έργου, ανάμεσα στον ανάδοχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες – φορείς,  υπογράφηκε  το Μάρτη του 2020 με χρόνο υλοποίησης  δύο  χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ανάδοχος, επικαλούμενος την πανδημία (Covid 19) με συνέπεια τη δυσκολία εξεύρεσης υλικών (σωλήνες κλπ), δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια για  ενάμισι χρόνο, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος.

Το έργο αναμενόταν να επαναδημοπρατηθεί τον Μάρτη του τρέχοντος έτους (2023). Μέχρι τώρα το αρμόδιο για την επαναδημοπράτηση Υπουργείο δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθεί το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ΠΑΑ 2014-2020) με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή (κυρίως μήλα-κεράσια) και τους αγρότες.

Με όλα τα παραπάνω 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός  σε ποιες  ενέργειες προτίθεται να  προβεί  η κυβέρνηση  ώστε  το έργο “Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Μεσοβούνου” να ολοκληρωθεί.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING