pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Επίσκεψη στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Ταταρίδη.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας είναι, μεταξύ άλλων, ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του δήμου μας, με εκατοντάδες μέλη, νέους και νέες που συμμετέχουν στα τμήματά του, εκμάθησης ποντιακών χορών, θεατρική ομάδα, χορωδία, τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας κ.α.

Για να μπορέσει ο σύλλογος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του αλλά και να παίξει τον ρόλο του, αυτόν της διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και της  πλούσιας  παράδοσης του τόπου χρειάζεται ουσιαστική στήριξη, χρηματοδότηση από την πολιτεία και την τοπική διοίκηση.

Η παροιμία που λέει: «στόματα πασσέα, φαΐα αχαράτσωτα» που πάει να πει: «όπου ακούς παχιά λόγια, να περιμένεις φαγητό άνοστο» έρχεται ακριβώς να απαντήσει στα αιτήματα αυτά.

Όπως μας μετέφερε το Δ.Σ. του συλλόγου μια σειρά αιτήματα που έχουν τεθεί, παραμένουν άλυτα.

Βασικό αίτημα είναι αυτό της πλήρους ψηφιοποίησης του κτηρίου και κυρίως του πολύτιμου αρχείου που βρίσκεται στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη του συλλόγου.

Η ανάγκη για παραπέρα ενίσχυση της με εξοπλισμό και συστήματα πληροφορικής (hardware, scanner κ.α.) απαραίτητα για την έρευνα και την επιστημονική μελέτη των αρχείων.

Επίσης πρέπει να εξασφαλιστεί η θέρμανση και οι λοιπές δαπάνες σε ένα κτίριο με τεράστια λειτουργικές έξοδα που αντικειμενικά δεν καλύπτονται με ιδίους πόρους του συλλόγου. Για να μην γίνει ο σύλλογος όμηρος και υποχείριο διάφορων χορηγών και ΜΚΟ.

Είμαστε υπέρ της ανέγερσης του Μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον χώρο που έχει υποδείξει ο σύλλογος, που πρέπει να γίνει αποκλειστικά με δαπάνες της πολιτείας, όπως οφείλει στον προσφυγικό κόσμο της πόλης μας.

Επιπλέον ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για την «Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων» και τον αγώνα για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ποντίων, μακριά από εθνικιστικές ρητορικές.

Μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης να υψώσουμε φραγμό και να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Στην προσφυγούπολη της Πτολεμαΐδας και σε όλη την περιοχή μας δεν χωράνε τέτοιες λογικές. Δεν μπορεί ένας ρατσιστής να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τη γενοκτονία.

Δεσμευόμαστε πως θα προωθήσουμε τα αιτήματα του οργανωμένου ποντιακού χώρου, του συλλόγου, με όσα μέσα διαθέτουμε για να αναδειχθούν και να δοθούν πραγματικές λύσεις.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)