pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΡΑΑΕΥ: Τέταρτη ακριβότερη η Ελλάδα στη χονδρική τιμή ηλεκτρισμού φέτος - Την επηρέασε ο ακριβός Ιανουάριος

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η χώρα μας είχε στους πρώτους οκτώ μήνες του 2023 την τέταρτη ακριβότερη τιμή χονδρικής πανευρωπαϊκά,

μετά την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η ΡΑΑΕΥ στη Βουλή στα πλαίσια σχετικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αρχή σημειώνει πάντως, ότι η υψηλή κατάταξη οφείλεται κυρίως στην ακριβή τιμή του Ιανουαρίου που έφτασε τα 201 ευρώ/MWh ως αποτέλεσμα της μεταχρονισμένης εφαρμογής της τιμής φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές.

Κατ' επέκταση, τα 119 ευρώ/MWh που στοίχιζε το αέριο το Δεκέμβριο του 2022 επηρέασαν τη χονδρική ρεύματος τον ίδιο μήνα στις άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα ένα μήνα μετά, τον Ιανουάριο 2023, όταν οι τιμές στις υπόλοιπες αγορές είχαν αρχίσει να πέφτουν. Εκείνο το μήνα μάλιστα η ελληνική αγορά ήταν και η ακριβότερη της Ευρώπης.

Όμως, χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούνιο και Ιούλιο 2023 η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 15η θέση από σύνολο 32 χωρών, τονίζει η ΡΑΑΕΥ.

 

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)