pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αχ τι ωραία να μένεις σε χωριό ή ......; | Τίνος είσ' σύ - Part 2 (της Mαριάνθης Κιρτικίδου υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τον συνδυασμό "ΕΛΠΙΔΑ" με υποψήφια περιφερειάρχη τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αχ τι ωραία να μένεις σε χωριό ή ......;

Θα αναφερθώ σύντομα και περιεκτικά στα προβλήματα που ανακύπτουν στα χωριά και ειδικά σε αυτά που βρίσκονται ορεινά.

Πάμε λίγο να δούμε τι γίνεται στα χωριά μας. 

Ας ξεκινήσω από την πρόσβαση σε αυτά. Η εικόνα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη. Το οδικό δίκτυο δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια. Τι να πρωτοπώ ; Για τις λακκούβες; Για την ανύπαρκτη διαγράμμιση; Για τις επικίνδυνες στροφές; Για να μη πω ότι για να φτάσεις οι δραμαμίνες είναι απαραίτητες! 

Οπότε λογικό είναι οι εργαζόμενοι στις πόλεις να επιλέγουν να φύγουν από το χωριό τους και να μένουν στην πόλη για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Θέρμανση!!! Άλλος βραχνάς!

Να ζεις σε ένα νομό ο οποίος στην πόλη και σε συγκεκριμένα χωριά έχει τηλεθέρμανση και εσύ να καις στην καλύτερη περίπτωση πετρέλαιο ενώ όλοι οι υπόλοιπη έχουν επιστρέψει στις κλασικές  ξυλόσομπες! 

Ψηφιακές και διαδικτυακές υποδομές!

Εδώ γελάμε!

Ζούμε στο έτος 2023 και η ταχύτητα του ίντερνετ είναι πιο αργή και από χελώνα! 

Με απλά λόγια; Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας, ένας μαθητής, ένας εκπαιδευτικός να δουλέψει από το σπίτι στην εποχή που η τηλεργασία σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα φόρτε της. 

Ας μιλήσουμε για τον τουρισμό!

Πως να έχουμε τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία, όταν δεν έχουμε όλα τα παραπάνω; Όταν ο ίδιος ο κάτοικος ταλαιπωρείται καθημερινά για απλά πράγματα;

Έχουμε την υπέροχη λίμνη Πολυφύτου, η οποία είναι αναξιοποίητη εδώ και χρόνια, για να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένα χωριά που θα έκαναν θραύση έχοντας σωστές υποδομές!

Εννοείτε ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να επιλυθούν ή τουλάχιστον να βελτιωθούν, αλλά δε θέλω να φάω άλλο το χρόνο σας!

Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση για τον κάθε πολίτη μεμονωμένα και προφανώς για το σύνολο τον κατοίκων; 

Να αλλάξουν οι προτεραιότητες!

Πρώτα ο πολίτης! Να επιστρέψει επιτέλους η σιγουριά, η ασφάλεια και το χαμόγελο! 

 

Mαριάνθη Κιρτικίδου - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης με τον συνδυασμό

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)