pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα στην πατρίδα, στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ (AUDIO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι αποτέλεσμα της παράνομης ισραηλινής κατοχής παλαιστινιακών εδαφών με τη στήριξη των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM»

το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτώβρη. 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Είναι αποτέλεσμα, συνέχισε, των βάρβαρων εγκλημάτων που διαπράττει εδώ και χρόνια το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστινίους, χιλιάδες φυλακισμένους, ανάμεσά τους και 10χρονα παιδιά, με αποκλεισμένες πόλεις, με εποικισμούς από ένοπλους εποικιστές, με αποκλεισμένη τη Λωρίδα της Γάζας, με κομμένο νερό και ρεύμα στα παλαιστινιακά εδάφη. Όλα αυτά δημιουργούν το έδαφος για πόλεμο και η Παλαιστίνη έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ, στις δολοφονίες των αμάχων, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε την υποκρισία αυτών που τώρα ανακαλύπτουν το πρόβλημα και παίρνουν το μέρος του Ισραήλ παραβλέποντας τα εγκλήματα που κάνει σε βάρος των Παλαιστινίων, που δεν αναγνωρίζει τις διεθνείς συνθήκες, που δεν εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις γιατί είναι η αιχμή του δόρατος της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που στέλνει μέχρι και ελληνική φρεγάτα να συνοδεύει ΝΑΤΟικά πλοία, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ όχι μόνο τώρα, εδώ και χρόνια στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και κάλεσε  τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του. Έχουν το δικαίωμα να έχουν πατρίδα οι Παλαιστίνιοι, τόνισε και υπενθύμισε ότι υπάρχουν αποφάσεις -που δεν εφαρμόζονται- για να δώσουν λύση, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όσον αφορά τις τοπικές εκλογές, σημείωσε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από δήθεν ανεξάρτητους υποψήφιους κλπ. αλλά κατέβηκε ενιαία σε όλη τη χώρα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλώντας τον λαό να στηρίξει τους κομμουνιστές δημάρχους και να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση στήριξαν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Και στον β' γύρο λέει ακριβώς το ίδιο γιατί είναι συνεπής δύναμη και καλεί τον λαό να καταδικάσει την πολιτική που προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού. Έφερε ως παράδειγμα την πλήρη συναίνεση που έχουν τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και αποδείχθηκε τόσο στα κοινά ψηφοδέλτιά τους σε πολλές περιοχές όσο και στη συμφωνία τους σε βασικές πολιτικές αποφάσεις σε δήμους και Περιφέρειες όπως στον Δήμο Αθηναίων. 

Κάλεσε τον λαό να ρίξει λευκό ή άκυρο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στην εφαρμοζόμενη πολιτική. 

Όσον αφορά την Πάτρα, κάλεσε τον λαό να στηρίξει τον Κ. Πελετίδη, γιατί εκεί «αποδείχθηκε ότι με κομμουνιστή δήμαρχο ο λαός μπορεί να κερδίζει πολλά πράγματα. Όσο περισσότεροι κομμουνιστές, τόσο ο λαός θα είναι πιο αισιόδοξος να παλέψει τα δύσκολα που έρχονται» κατέληξε ο Θ. Παφίλης. 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο