pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΠΟΕΔΗΝ: Να σταματήσουν οι εργολαβίες στα νοσοκομεία - Στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το δημόσιο. | Μιχάλης Γιαννάκος: "Κάθε καθαρίστρια -του εργολάβου- στοιχίζει το μήνα 2.500 ευρώ στο νοσοκομείο Κοζάνης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Δεν επιτρέπεται νοσοκομεία να έχουν τα χάλια τους και οι διοικητές το μόνο που τους νοιάζει είναι η ολοκλήρωση των εργολαβιών» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τι οι εργολαβίες στα δημόσια νοσοκομεία «σκορπάνε τα χρήματα του ελληνικού δημόσιου» και ότι οι «εργολάβοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για το «πλιάτσικο» στην Υγεία.

Σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει, ότι «δεν επιτρέπεται πολλά νοσοκομεία να έχουν τα χάλια τους κτιριακά και οι διοικητές το μόνο που τους νοιάζει είναι η ολοκλήρωση των εργολαβιών στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση και διοικητικές υπηρεσίες».

Και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Υγείας με νομοθετική ρύθμιση ανανέωσε τις συμβάσεις των 6.000 έως τέλους του χρόνου και οι διοικητές συνεχίζουν να ολοκληρώνουν διαγωνισμούς και σταδιακά απολύουν τους συναδέλφους που δουλεύουν πολλά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Μάλιστα πολλοί εκχωρούν με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους τις εν λόγω υπηρεσίες. Στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο κάθε φύλακας 3.500 ευρώ το μήνα, στο Ασκληπιείο Βούλας πήραν γραμματείς μέσω εργολάβου και στοιχίζουν 2.870 ευρώ ο κάθε ένας το μήνα και στην Κοζάνη η κάθε καθαρίστρια -του εργολάβου- στοιχίζει το μήνα 2.500 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου

«Επιτέλους να σταματήσουν οι εργολαβίες στα νοσοκομεία. Σκορπάνε τα χρήματα του ελληνικού δημόσιου και οι εργολάβοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Δεν επιτρέπεται πολλά νοσοκομεία να έχουν τα χάλια τους κτιριακά και οι διοικητές το μόνο που τους νοιάζει είναι η ολοκλήρωση των εργολαβιών στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση και διοικητικές υπηρεσίες. Δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε μετά τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας για παύση των εργολαβιών. Τρέχουν να προλάβουν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς πριν προλάβει να εκδώσει την εντολή το Υπουργείο Υγείας να σταματήσουν οι εργολαβίες και απολύουν δεκάδες από τους 6.000 συμβασιούχους που έχουν ενεργείς συμβάσεις.

Ο Υπουργός Υγείας με νομοθετική ρύθμιση ανανέωσε τις συμβάσεις των 6.000 έως τέλους του χρόνου και οι διοικητές συνεχίζουν να ολοκληρώνουν διαγωνισμούς και σταδιακά απολύουν τους συναδέλφους που δουλεύουν πολλά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Μάλιστα πολλοί εκχωρούν με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους τις εν λόγω υπηρεσίες. Στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Απορούμε πως σκορπάνε έτσι διοικητές νοσοκομείων το δημόσιο χρήμα όταν δεν έχουν χρήματα να βάλουν ένα καρφί στο τοίχο του νοσοκομείου. Ποιες είναι οι προτεραιότητες;

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Έγινε επέκταση της ανάθεσης φύλαξης σε εργολάβο έως τέλους του χρόνου που στοιχίζει ο κάθε φύλακας 3.500 ευρώ το μήνα. Περισσότερα από τα διπλά από ότι ένας συμβασιούχος. Η προηγούμενη ανάθεση για δύο μήνες ήταν για 10 φύλακες και η επέκταση της ανάθεσης για 15 φύλακες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Πήραν γραμματείς μέσω εργολάβου και στοιχίζουν 2.870 ευρώ ο κάθε ένας το μήνα. Περισσότερα από τα διπλά από ότι ένας συμβασιούχος. Πληρώνουν τέσσερεις δικηγόρους περισσότερους από το Υπουργείο Υγείας. Έναν έμμισθο και τρεις με μπλοκάκι 12.000 ευρώ το χρόνο. Τι τους θέλει 4 δικηγόρους το νοσοκομείο την ώρα που δεν έχει μαγνητικό τομογράφο με καθημερινή εφημερία για ορθοπεδικά περιστατικά και πολλά τροχαία.

ΚΟΖΑΝΗ: Έτρεξε ο διοικητής τον διαγωνισμό και 1 Οκτώβρη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που η κάθε καθαρίστρια του στοιχίζει το μήνα 2.500 ευρώ. Τα διπλά από ότι η κάθε μία από τις 15 συμβασιούχες που απολύθηκαν με ενεργείς συμβάσεις. Έτρεξαν να προλάβουν να μπει ο εργολάβος και τις πρώτες ημέρες δεν είχε καθαρίστριες να καθαρίσουν το νοσοκομείο. Η διοίκηση δεν τον έδιωξε από το νοσοκομείο αφού δεν τηρούσε τη συμβατική υποχρέωση ανανεώνοντας τις συμβάσεις των 15 καθαριστριών που απολύθηκαν.

Και τώρα μία καθαρίστρια του εργολάβου για την οποία πληρώνεται ο εργολάβος απασχολείται ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο κάνοντας την πρακτική άσκηση. Ασφαλώς και πρέπει να κάνει η εργαζόμενη τη πρακτική άσκηση, αυτό όμως αφορά τον εργολάβο και όχι το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο θα πρέπει να έχει στη καθαριότητα που προβλέπει η σύμβαση. Γιατί το νοσοκομείο κάνει τα στραβά μάτια;

ΤΖΑΝΕΙΟ: Στο Τζάνειο έχουμε φωτογραφίες με γκρεμισμένους σοβάδες . Όμως ο διαγωνισμός στη καθαριότητα προχωράει με πολύ περισσότερα χρήματα από όσα στοιχίζουν σήμερα οι συμβασιούχοι. Στα νοσοκομεία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες και αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα λαμβάνουν ως συμβασιούχοι. Η λύση είναι η ακύρωση όλων των διαγωνισμών. Να εκδιωχθούν όπου υπάρχουν εργολάβοι και να δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στα νοσοκομεία να συνάπτουν νέες συμβάσεις με εργαζόμενους. Έχουν κριθεί νόμιμες από την ολομέλεια του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Κρίμα να απολύονται συμβασιούχοι με ενεργείς συμβάσεις και μετά να ζητάνε στον εργολάβο με τα μισά χρήματα. Μπράβο στους διοικητές που αντιστέκονται σε αυτή την πρόκληση».

Δείτε στο video του www.kozani.tv όσα είχε πει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από την κινητοποίηση που έγινε από το σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης & Κέντρων Υγείας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου για το θέμα των εργολαβιών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4HNFuvKT778

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…