pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΟΟΣΑ: Ο πληθωρισμός τρέχει και οι μισθοί μένουν πίσω στην Ελλάδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το 2022, ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ελλάδα κυμάνθηκε στα 24.709 ευρώ, ενώ το 2012 βρισκόταν στα 24.339 ευρώ

Αποκαλυτπική είναι νέα ανάλυση του ΟΟΣΑ για τη σχέση μισθών πληθωρισμού στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα είναι στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες του ΟΟΣΑ στις οποίες οι μισθοί έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Utility Bidder, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση των χωρών οι οποίες έχουν μείνει πίσω μισθολογικά σε σχέση με την αύξηση του πληθωρισμού, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Μεξικό. Η Ελλάδα έχει την μικρότερη μέση αύξηση των μισθών την τελευταία δεκαετία, με τον μέσο μισθό να αυξάνεται μόλις κατά 1,5%.

Το 2022, ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ελλάδα κυμάνθηκε στα 24.709 ευρώ, ενώ το 2012 βρισκόταν στα 24.339 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο μέσος μισθός έχει καταγράψει αύξηση μόλις 370 ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα έχει και τον δεύτερο χαμηλότερο 10ετή πληθωρισμό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, πίσω από την Ελβετία και μπροστά από το Ισραήλ, έχοντας καταγράψει αύξηση της τάξης του 7,4% σε περίοδο δεκαετίας.

 

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη