pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στην Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού (Βίντεο+Φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το δέκατο πέμπτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά» παρουσιάζει την

Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού των Γρεβενών, η οποία αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα αλλά και την μεγαλύτερη γιορτή μανιταριού που οργανώνεται από μανιταροφιλικό σύλλογο στον πλανήτη.

Αδιαμφισβήτητα, η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εδώ απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών.

Tο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της πολυήμερης Πανελλήνιας Γιορτής πραγματοποιείται στο πανέμορφο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου Γρεβενών, όπου λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια, νοστιμότατα μαγειρέματα, ευφάνταστη ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δράσεις και μουσικές συναυλίες, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.

Η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνεται κάθε καλοκαίρι τον μήνα Αύγουστο από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας (Πανελλήνιος Σύλλογος με έδρα τα Γρεβενά), σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τα ανεξάντλητα μνημεία, αξιοθέατα και τοπόσημα των Γρεβενών, μπορείτε με ένα κλικ εδώ να επισκεφθείτε τη στήλη «Ταξιδεύω Γρεβενά», ενημερωτικό ένθετο της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Γρεβενών (www.dimosgrevenon.gr) ενώ κάνοντας κλικ εδώ, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα μοναδικά άγρια μανιτάρια της περιοχής μας.

 VIDEO   

 

 

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη