pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Όχι στην κατάργηση των ΕΛΤΑ σε Νεστόριο και Πεντάλοφο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Παρασκευή 20/8 γράφτηκε άλλο ένα επεισόδιο της πολυδιάστατης απαξίωσης και περιθωριοποίησης της υπαίθρου, σε συνέχεια όσων συστηματικά συμβαίνουν

κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά από την εφαρμογή του 1ου Μνημονίου κι έπειτα.

Ακόμα δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο Νεστόριο Καστοριάς και στον Πεντάλοφο Κοζάνης σταμάτησαν την λειτουργία τους, αυξάνοντας τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονταν σε ορεινές και «δυσπρόσιτες» περιοχές, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται από τις «νέου τύπου» επιχειρήσεις που έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό, προσθέτοντας επιπλέον έξοδα και στον συνήθως πενιχρό προϋπολογισμό των κατοίκων.

Η ζυγαριά του κόστους- όφελους της νεοφιλελεύθερης λογικής στις υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά καθιστά την Ύπαιθρο όλο και περισσότερο αβίωτη σε όσους και όσες ηρωικά επιμένουν να την επιλέγουν ή αποφασίζουν να την επιλέξουν έναντι των αστικών κέντρων.

Ζήσαμε μια προεκλογική περίοδο για τον Β' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την οποία ακούσαμε πολλά για στήριξη της Υπαίθρου και των κατοίκων της. Διεκδίκηση ορεινότητας και σχέδια ανάπτυξης της υπαίθρου από υποψήφιους-ες Περιφερειάρχες. Ο ένας εξ αυτών,-ο νεοεκλεγείς- όντας πρώην βουλευτής της Ν.Δ., υποστηρίζει ακόμα το θεάρεστο έργο της. Ο δεύτερος, εκλεκτός της Κυβέρνησης. Η τρίτη, βαθιά πεπεισμένη πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρέτησε ως διορισμένη έσωσαν τη χώρα.

Οι εκλογές παρήλθαν και η αδιαφορία όλων τους για την Ύπαιθρο της Δυτικής Μακεδονίας είναι δεδομένη και θα αποδεικνύεται συνεχώς.

Μια συνολική Πολιτική για την Ύπαιθρο, όπως περιγράφηκε από την ΑΡ.ΣΥ. προεκλογικά, προϋποθέτει τη διατήρηση του συνόλου των υπηρεσιών και υποδομών Κοινής Ωφελείας, καθώς και ένα συντεταγμένο και γενναίο πρόγραμμα επιδοτήσεων, προκειμένου, όχι μόνο να συγκρατηθεί ο πληθυσμός των ορεινών περιοχών αλλά να προστεθούν σε αυτόν νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Η ΑΡ.ΣΥ. θα συνεχίσει να στηρίζει τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας στους αγώνες που δίνουν για να κρατηθεί ζωντανή η Ύπαιθρος προς όφελος των πολλών.

Κοζάνη 25/10/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη