pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Στο εδώλιο στέλνει η εισαγγελέας τους τρεις αστυνομικούς - «Κόλαφος» το σκεπτικό και τα στοιχεία της παραπομπής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε δίκη παραπέμπει η εισαγγελέας τους τρεις αστυνομικούς που κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει την πρόταση της εισαγγελέως Σταυρούλας Δούση, που ζητάει να παραπεμφθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, δόλια την απομόνωσαν σε δωμάτιο του Α.Τ. και τη βίασαν διαδοχικά, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε, ενώ αναφέρεται και στην κατάθεση ιδιώτη γυναικολόγου που επισκέφθηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας.

Ήταν μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου 2022 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, κακοποίησαν σεξουαλικά τη 19χρονη κοπέλα μέσα στο αστυνομικό τμήμα, αφού πρώτα την απομόνωσαν σε δωμάτιο του ημι-ισογείου, τραυματίζοντάς την.

Η εισαγγελέας ζητά να οδηγηθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη πως διαδραματίστηκαν στο περιβόητο εδώ και δεκαετίες αστυνομικό τμήμα.

Για βιασμό από κοινού κατηγορούνται οι δύο ειδικοί φρουροί σε βάρος των οποίων εξαρχής ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τον βιασμό της 19χρονης. Μετά τα πολύ επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Επιβαρυντική είναι η θέση ειδικά του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέα, μαγνητοσκοπούσε παράνομα τον βιασμό με μη υπηρεσιακή κάμερα, αποθήκευσε το υλικό και το μετέφερε αργότερα στο προσωπικό του τηλέφωνο και γι’ αυτό αντιμετωπίζει το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Το υλικό, αν και διαγράφηκε από τον ίδιο, ανακτήθηκε αργότερα από τη ΔΕΕ και είναι μέρος της δικογραφίας. Αξίζει να αναφερθεί πως φωτογραφικό υλικό χρησιμοποίησε ο ίδιος αστυνομικός κατά την απολογία του προς υπεράσπισή του, σε μια προσπάθεια να ισχυριστεί πως η επαφή ήταν με τη συναίνεση της 19χρονης.

Όσον αφορά τον τρίτο ειδικό φρουρό, η εισαγγελέας ζητά να οδηγηθεί στο εδώλιο για συνέργεια, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, είχε βοηθήσει τους άλλους δύο αστυνομικούς, οδηγώντας όλοι μαζί τη 19χρονη στο ημι-ισόγειο του αστυνομικού τμήματος και την απομόνωσε, λέγοντας «σας αφήνω τώρα μόνους να τα πείτε».

Η εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή μόνο του τέταρτου ειδικού φρουρού, σε βάρος του οποίου δεν προέκυψαν στοιχεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, οι αστυνομικοί δόλια την απομόνωσαν σε δωμάτιο του Α.Τ. και τη βίασαν διαδοχικά, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει. Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αποδέχεται πως όλα έγιναν «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους» και πως ο ένας συνέδραμε τον άλλο.

Η εισαγγελέας αποδέχεται πλήρως τα όσα κατέθεσε η 19χρονη, η οποία εξαρχής καταγγέλλει ότι δεν αντιστάθηκε λόγω του φόβου και της ντροπής, επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν, τονίζοντας πως της προκάλεσαν έντονο φόβο για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, με την ίδια να έχει περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης».

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονταν πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης. Μάλιστα ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, κατηγορούσε τη 19χρονη ότι ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της».

Ενδεικτικό είναι ότι ισχυρισμοί των αστυνομικών άλλαξαν μέχρι να φτάσουν στον αρμόδιο ανακριτή για να απολογηθούν. Στην αρχή παραδέχονταν τη σεξουαλική επαφή του ενός ειδικού φρουρού με τη 19χρονη στο αυτοκίνητό του. Κι ο ισχυρισμός τους ίσως να ήταν αρκετός για να πείσει τις Αρχές, μια και οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος, παρότι αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δεν λειτουργούσαν.

Όμως κάμερα παρακείμενου ξενοδοχείου καταγράφει την είσοδο και την αποχώρηση της κοπέλας και έτσι τρανταχτά στοιχεία συνηγορούσαν στο ότι η ίδια μπήκε μαζί τους στο Α.Τ.

Τελικά, αναγκάστηκαν να αλλάξουν υπερασπιστική γραμμή και να ισχυριστούν ότι η 19χρονη τους ζήτησε να την «ξεναγήσουν» στο αστυνομικό τμήμα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε, ενώ αναφέρεται και στην κατάθεση ιδιώτη γυναικολόγου που επισκέφθηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας. Μέρος της δικογραφίας είναι και έκθεση διενέργειας ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και η κατάθεση ψυχολόγου που την προέτρεψε να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Αν και ασκήθηκε εναντίον τους κακουργηματική ποινική δίωξη τον Οκτώβριο του 2022, κανείς δεν προφυλακίστηκε, αλλά ορίστηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με τη 19χρονη και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του Συμβουλίου, οπότε και θα κριθεί αν και ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο