pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δραματική η συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (του Π. Τσαρτσιανίδη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είναι αλήθεια ότι τα λόγια δεν φτάνουν, δεν έφταναν ποτέ!

 

Με ανέξοδες ευχές και γενικολογίες το τοπικό πολιτικό προσωπικό που ασκεί εξουσία στην περιοχή, μιλάει εδώ και χρόνια για δήθεν εναλλακτικές που αφορούν τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, για δήθεν αντισταθμιστικές λύσεις από τις επιπτώσεις της αγριότητας λόγω απολιγνιτοποίησης.

Η πραγματικότητα όμως για την περιοχή είναι τραγική και στον πρωτογενή τομέα.

Με βασικές αιτίες τις μακροχρόνιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, ιδού τα αποτελέσματα.

Αποτυχημένοι και σκληροί οι προσανατολισμοί της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των κυβερνήσεων της χώρας για το λαό μας που φτωχοποιείται σταθερά εδώ και χρόνια και τους τοπικούς εκπροσώπους τους να έχουν κάνει «καραμέλα» την «ανάπτυξη» της αγροτιάς!

Η πλήρης αποδόμηση του «παραμυθιού» είναι εδώ, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν τρομακτικές μειώσεις των αγροτών, της παραγωγής, της χρήσης γης, του ζωικού κεφαλαίο. Η ύπαιθρος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όλη της Ελλάδας βρίσκετε σε πλήρη μαρασμό, τα ψέματα τους έχουν «κοντά ποδάρια».

Κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων, περιφερειακές αρχές επί περιφερειακών αρχών, δήμοι, όλοι τους τροχονόμοι του συστήματος. Τα χωριά αδειάζουν και η νεολαία φεύγει για άλλα μέρη. Ένα καθεστώς σαθρό, εγκλωβισμένο από τις ίδιες του τις επιλογές του φέρνει μόνο αδιέξοδα, ανεργία, φτώχεια και διαχρονική κρίση για την περιφέρειά μας.

Μόνη λύση παραμένει η ευθεία αντιπαράθεση στο καταστροφικό μοντέλο, η γνώση για όσα πραγματικά συμβαίνουν, οι ανάδειξη των αιτιών που τα προκαλούν και η οργανωμένη αγωνιστική δράση απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, χωρίς ενδοιασμού, πριν είναι εντελώς αργά.

Δείτε τα αποκαλυπτικά, αναλυτικά, αρνητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περιοχή μας τα τελευταία δέκα χρόνια σε video και πίνακες, βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

*Για το www.kozani.tv Τσαρτσιανίδης Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας από το Μεσόβουνο Εορδαίας.

---------------------------

Οι αριθμοί σε video:

https://www.youtube.com/watch?v=qZZqirjLiuM

ΠΙΝΑΚΕΣ:

 

Δείτε όλα τα αναλυτικά στοιχεία για την απογραφή γεωργίας και κτηνοτροφίας της ΕΛΣΤΑΤ για ολόκληρη τη χώρα. Κατεβάστε το αρχείο pdf απο ΕΔΩ:  https://elstat-outsourcers.statistics.gr/apografi_georgias_21_FINAL_web.pdf 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο